(AFP)
(AFP)

Treće četvrtfinale u 2023: Rubljov će se boriti za prvo grend slem polufinale

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.09.23. | 22:47

Rus bolji od Britanca Džeka Drejpera – 3:1

Do četvrtfinala često, u polufinalu nikad. Uvek u završnici, nikako u njoj. Andrej Rubljov je opravdao status osmog tenisera sveta, samo što ga tek u narednom kolu čeka izazov koji do sad nije savladao, da uđe među četiri najbolja.

Rus je u osmini finala Ju Es opena savladao Britanca Džeka Drejpera 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4). Time je osmi na ATP listi opravdao status favorita nad 123. teniserom sveta, naviše usled činjenice da manje grešio. Nije to bio bogzna kakav tenis Moskovljanina, navikao je publiku i na bolja izdanja, ali je sve vreme ostao koncentrisan i imao 11 neiznuđenih grešaka manje od Drejpera. Uz to, jednim od presudnih detalja pokazala se igra na mreži. Rubljov je tako osvojio osam poena iz 11 pokušaja, bio je uverljiv na riternu, pa ga je ta defanzivna taktika dovela do četvrtfinala.

Izabrane vesti

Čak trećeg u sezoni, pošto ga je i na Australijan openu i na Vimbldonu u toj fazi takmičenja zaustavio Novak Đoković. Sreća njegova pa je Srbin na suprotnoj strani kostura.

Ovako, Rubljov čeka sunarodnika Danila Medvedeva koji slovi za favorita protiv De Minaura da bi se plasirao u prvo polufinale grend slema u karijeri. Dosad ima devet četvrtfinala...



tagovi

Andrej RubljovTenisUS openUS Open 2023ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara