Viktor Troicki (©Reuters)
Viktor Troicki (©Reuters)

Troicki i Milojević na dva koraka od Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 16:56

Petrović ispao u 1. kolu kvalifikacija

Igrao je Viktor Troicki svojevremeno dva puta u četvrtom kolu Vimbldona, ali sada mu je takav rejting na ATP listi da put do glavnog žreba mora da traži kroz kvalifikacije.

Prvi korak mu je bio dobar, srpski teniser je danas u prvoj rundi pobedio Amerikanca Kristofera Jubanksa, 208. igrača sveta, posle žestoke borbe u tri seta – 6:4, 6:7, 7:5. Meč je trajao dva sata i 22 minuta.

Izabrane vesti

Imao je Viktor meč loptu i u taj-brejku drugog seta, ali je nije iskoristio. U trećem setu je bilo dosta brejk prilika, međutim, nijedna nije iskorišćena sve do 6:5, kada je Troicki oduzeo servis rivalu i dobio meč. Srpski teniser će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Brendona Nakašime, Amerikanca koji je 138. na ATP listi.

Mesto u drugom kolu izborio je i Nikola Milojević. Teniseru iz Beograda ovo je ujedno najbolji rezultat na Vimbldonu, a ostvario ga je i 2017. godine.

Milojević je bio bolji danas od Lukaša Lacka – 6:4, 6:4. Posle rutinski dobijenog prvog seta, sa jednim brejkom, Nikola je u drugom gubio 3:0 i uspeo da napravi veliki preokret.

U narednoj rundi Milojević će igrati protiv češkog tenisera Zdenjeka Kolara.

Od srpskih igrača, Danilo Petrović nije prošao prvu rundu kvalifikacija. Doživeo je poraz od Feliksa Gila, tinejdžera iz Velike Britanije, koji je trenutno 987. igrač sveta!

Igrala su se dva tesna seta, a Britanac iako dosta mlađi, imao je mirniju ruku i jače nerve – 7:5, 7:6.


tagovi

TenisViktor TroickiNikola MilojevićDanilo PetrovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara