(©Reuters)
(©Reuters)

TS Australije uzvraća: Uradili smo kako nas je uputio ministar zdravlja

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 15:46

„Uslove za medicinska izuzeća smo dobili sa sajta na koji nas je on poslao“, kažu iz teniskog saveza

Ping pong na relaciji federalne vlasti – republičke vlasti – Teniski savez Australije, a sve preko leđa Novaka Đokovića, nastavlja se nesmanjenom žestinom.

Ovog puta ritern je uputio Teniski savez, koji je posle nekoliko dana ćutanja morao da se brani od napada da je „smestio“ Đokoviću pogrešnim davanjem uputstava na osnovu čega se dobija medicinsko izuzeće.

Izabrane vesti

Iz kabineta premijera Australije su poručili da su pre dva meseca poslali dopis Teniskom savezu i čelnicima Australijan openu da preležana korona u poslednjih šest meseci nije uslov za medicinsko izuzeće, dok su oni igrače obavestili potpuno suprotno: da onaj ko je pregurao koronu posle 31. jula može na osnovu toga da dobije izuzeće i zaigra na prvom grend slemu u sezoni.

Teniski savez Australije je danas odgovorio na te optužbe kratkim saopštenjem:

Uvek smo bili konzistentni oko komunikacije sa igračima. Vakcina je najbolje rešenje, ne samo da bi sačuvali sebe, nego i druge, ali i da bi mogli da dođu u Australiju. Mi u potpunosti odbacujemo optužbe da je deo igrača namerno navođen na pogrešan zaključak“, stoji u prvom delu saopštenja.

A, u drugom...

Informaciju koja je data igračima da mogu da uđu u zemlju sa medicinskim izuzećem smo dobili direktno sa sajta Smart Traveler, na koji nas je uputio Greg Hant (ministar zdravlja u vladi Australije, prim.aut.)“, stoji u saopštenju TS Australije.

Dakle, igranka se nastavlja, svi skidaju odgovornost sa sebe i prebacuju lopticu dok Novak Đoković sedi i čeka ponedeljak da čuje odluku suda.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara