Foto copyrights: @NDjokofan
Foto copyrights: @NDjokofan

Učiteljica i statističar kod kojih su završili Novakov pehar i reket: Ko hoće, nađe način

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.06.23. | 16:00

Najvernija Đokovićeva navijačica Žuli Sojer za Mozzart Sport o svom ljubimcu i kako je trofej Musketara završio u njenim rukama pre nego što je nastala nesvakidašnja fotografija

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Razne su fotografije obeležile minuli Rolan Garos. Možda i najupečatljivija jeste ona s naslove strane francuskog L'Ekipa po završetku turnira gde su leđa Novaka Đokovića priljubljena uz parisku šljaku, a ovenčana naslovom: "Sa zemlje na mesec".

Izabrane vesti

Da, srpski tenis se popeo na mesec. Ovoga puta bio je to veliki korak i za čoveka i za čovečanstvo. Sa Novakom na mesec poleteli su i njegovi najverniji navijači, ali dvoje je teniski kralj poveo i dalje i kroz kosmos nezadrživih emocija.

Ogromna je baza navijača Novaka Đokovića koja sebe naziva "Nolefam". Nole od Novak naravno, a fam od engleske reči family, odnosno porodica. U toj porodici navijača, najprisniji i najprisutniji godinama su Žuli Sojer i Milan Ognjanović.

Oboje žive u Londonu, s tim što je Žuli rođena u Francuskoj, dok je Milan rođeni Beograđanin. Učiteljica, odnosno statističar u opštini, koje spaja ogromna ljubav prema najvećem teniseru svih vremena.

I jedno i drugo dobili su od Novaka trofej za sva vremena. U Milanovom vlasništvu našao se jedan od reketa sa kojima je Novak došao do pehara u finalu protiv Kaspera Ruda. Već su počele da se zbijaju šale po internetu koliko bi novca Milan mogao da zaradi otvaranjem aukcije za reket. Ali prilično smo sigurni da novac teško može da zameni sentimentalnu vrednost suvenira za sva vremena.

Milanu reket, a Žuli? Ni manje ni više nego pehar musketara! Ne viđa se svaki dan da grend slem trofej završi u rukama navijača, pa ni kada ti navijači putuju preko svih meridijana samo da bi vam dali pozitivnu energiju.

"Sećam se da je Novak jednom dao pehar deci svojih prijatelja u prošlosti (US Open 2018.) i princu Džordžu prošče godine, ali svakako ovo je nešto što se ne viđa često. Bila sam iznenađena u deliću sekunde, ali sam odmah prihvatila pehar kada mi je rekao da ga uzmem. Neponovljiv osećaj. Osetila sam čist ponos. Obično igračima daju repliku pehara, tako da je činjenica da sam kao Francuskinja držala u rukama originalni trofej Musketara, kao i to da sam Novaka otkrila 2006. baš na Frenč Openu, predstavlja ostvarenje sna za mene", rekla je Žuli za Mozzart Sport.

Nije uvek lako, ali je uvek lepo gledati Novaka Đokovića. Put do rekordne 23. grend slem titule bio je popločan velikim brojem zahtevnih setova, od Martona Fučoviča, preko Alehandra Davidoviča Fokine i Karena Hačanova, do polufinala sa Karlosom Alkarasom, odnosno poslednje prepreke Kaspera Ruda.

"Bilo je nekoliko mečeva u početnoj fazi turnira na kojima se nije činio tako samouverenim i delovalo je da će put do samog kraja biti izuzetno komplikovan. Još jednom je pokazao da je čovek kojeg nikada ne smete potceniti, niti prestati da verujete u njega", nastavila je Žuli.

Na toliko je turnira Žuli bila uz Novaka Đokovića da im više ne pamti ni broj. Nakon osvojene Australije i Pariza, Novak je na dva, odnosno 14 koraka do kalendarskog grend slema. Početkom jula sledi Vimbldon, krajem avgusta US Open.

"Neću biti po dve nedelje na oba turnira, ali ću svakako prisustvovati delu i jednog i drugog grend slema, koliko mi obaveze u školi u kojoj predajem budu dozvolile. Iskreno, prestala sam da brojim na kojim sam sve turnirima bila. Svesna sam koliko sam privilegovana što radim posao koji mi ostavlja toliko slobodnog vremena i što imam majku koja me je naučila kako da odvajam i štedim novac kako bi mogla da priuštim stvari koje želim da radim."

Dakle, Žuli je primer za onu staru "Ko neće, nađe izgovor, ko hoće, nađe način." Ima li većeg trenutka za bilo kog navijača da podigne jedan od najvažnijih pehara u karijeri svog ljubimca. Pritom je Novak trenutak ovekovečio selfijem koji je ubrzo obišao planetu.

Bila je Džuli svojevremeno i Beogradu kao Novakov gost, sparingovala u trening centru na Dorćolu, ali jedan trenutak iz njihovog dugogodišnjeg odnosa posebno pamti.

"Prava sam srećnica što imam toliko lepih uspomena sa njim, ali ove godine recimo, što je pričao o podršci koju mu dajem nakon četvrtfinala u Adelejdu To je bilo zaista posebno."

Za kraj, o Žulinoj ljubavi, odlučnosti, stavu da daljina ne predstavlja barijeru dovoljo govori i detalj da je nakon prve nedelje Rolan Garosa morala da se vrati u London, pa da je u nedelju ponovo došla da isprati finale i postane deo istorije. Kao što Novak voli da kaže "Da bi vam se neke stvari desile, morate da ih vizualizujete."

Možda Žuli već vidi sebe kako podiže vimbldonski i pehar US Opena, a "prorok" Milan će se sigurno ponovo naći na tribinama sa nekim transparentom koji sadrži brojku, kao najavu nove titule. Toliko puta je do sada predviđao Novakove uspehe. U Australiji je navijavio 10. titulu, desilo se. U Parizu treći pehar, obistinilo se. Čekamo ga na Vimbldonu sa brojem 8. Samo neka nastavi.



tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara