Federer (©Reuters)
Federer (©Reuters)

Udarac za velike šampione: Serena i Federer posle Vimbldona ostaju bez rejtinga

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 11:01

Brišu im se prošlogodišnji bodovi

Zvanično ni Serena Vilijams ni Rodžer Federer nisu još rekli zbogom tenisu, ali uskoro bi mogli da nestanu sa VTA, odnosno ATP liste! Da nemaju rejting.

Do toga će dovesti odluka dve teniske organizacije da se ovogodišnji Vimbldon ne boduje za liste, a da se oduzmu bodovi sa prošlogodišnjeg.

Izabrane vesti

Pre godinu dana Serena je ispala u prvom kolu, kada je proklizala po travi i kod rezultata 3:3 predala meč Aleksandri Sasnovič. Od tada se više nije vraćala na teren.

Rodžer je bio uspešniji, došao je do četvrtfinala grend slema u Londonu, ali je tu izgubio od Huberta Hurkača. Ni on posle toga više nije igrao.

Kada se Vilijamsovoj i Federeru oduzme ovaj poslednji kontigent bodova pred početak Vimbldona, oboje će pasti na nulu i ostaće bez plasmana na svetskim listama!

Dok za Serenu nema nikakvih informacija da li uopšte planira da se više vraća na teren, Federer je najavio da će igrati na turniru u njegovom rodnom Bazelu, koji je po programu u oktobru. Švajcarac, navodno, planira da još jednom zaigra na Vimbldonu, njegovom najuspešnijem grend slemu, ali čak i da to bude ove godine, svakako neće dobiti bodove za eventualne pobede, pa se to neće odraziti na stanje na ATP listi.

Serena je osvojila 23, Rodžer 20 grend slem pehara u karijeri, među najuspešnijim su teniserima svih vremena, ali već za dva meseca mogli bi da „ne postoje“ na svetskim listama, iako još zvanično nisu penzioneri.


tagovi

Rodžer FedererSerena VilijamsATP listavta lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara