(©Reuters)
(©Reuters)

Uragan Kecmanović do četvrtog finala u karijeri

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.04.23. | 17:37

Srpski as pregazio Čekinata – 2:0

Igra Miomir Kecmanović u velikoj formi. Estoril mu je došao u pravom trenutku, tamo melje rivale iz kola u kolo.

Danas je Kecmanović izborio plasman u finale, četvrti u karijeri. Srpski as je pregazio Marka Čekinata i izborio priliku da se u nedelju bori za trofej – 6:3, 6:1.

Izabrane vesti

Tri puta do sada Kecmanović je igrao u finalima ATP turnira, a osvojio je jedan trofej, u austrijskom Kicbilu i to baš na šljaci. Šansu da doda novi pehar u rezime imaće sutra, a rival će mu biti pobednik drugog polufinalnog duela u kojem će se sastati Kasper Rud i Kventin Alis.

Razbio je Kecmanović Čekinata za nešto malo više od sat vremena igre. U prvom setu Italijan se držao samo u uvodnom delu, do 2:2, kada mu je srpski teniser prvi put oduzeo servis, a drugi put u poslednjem gemu.

Dva brejka je Miomir napravio i u drugom delu meča, u kojem je bio još ubedljiviji i sigurniji i rutinski je izborio plasman u finale.

Plasmanom u finale Kecmanović je obezbedio skok od šest mesta na ATP listi, pa će od ponedeljka biti najmanje 34. igrač planete, a ako osvoji turnir biće na poziciji 32. Njegov najbolji rejting u karijeri je 27. mesto.



tagovi

Miomir KecmanovićMarko Čekinato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara