US Open - 11. dan: Američki dan i/ili san

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.09.18. | 14:40

Domaći navijači u Njujorku očekuju da Serena savlada Sevastovu, a Medison Kiz Osaku za "sveameričko" finale poslednjeg grend slema sezone. Danas na programu i polufinala ženskog i muškog dubla

Još samo četiri "radna dana" ostala su do završetka 138. izdanja US Open, jednog od četiri najvažnija, najbogatija i naprestižnija teniska turnira na svetu. A to znači da je vreme za polufinala ženskog singla, ali i ženskih i muških dublova!

RASPORED MEČEVA 11. DANA US OPENA (+6)

Izabrane vesti

Prvi meč u današnjem večernjem terminu njujorškog grend slema, od jedan sat posle ponoćni po srednjoevropskom vremenu igraju legendarna Serena Viljams i sve opasnija Anastasija Sevastova.

Jasno je da je snažna Amerikankanka, iako nije podigla trofej u Kvinsu još od 2014. kada je osvojila šestu titulu "kraljice Njujorka", jak favorit ne samo u ovom susretu, nego i na celom turniru. Uz nju je iskustvo, pre svega igranja na velikoj sceni, a od stadiona "Artur Eš" nema veće. Mlađa sestra Vilijams nije pokazala mnogo slabosti tokom prethodnih 10 dana, tako da treba očekivati da bez većih problema savlada 28-godišnjakinju iz Letonije.

WTA ŽREB

Sevastova je, pak u dosadašnjem delu grend slema pokazala da se nikada ne predaje, ali i da joj odgovaraju uslovi u Njuujorku, A to su tvrda, ali spora podloga, koja bi mogla da joj pomogne kod kroćenja paklenih servisa domaće suprezvezde, kao i vrućina i velika vlažnost vazduha koji kao da joj ne smetaju mnogo za razliku od ostatak karavana. Istina, ni Sereneu ne muče mnogo vremenski uslovi, jer ipak žene igraju duplo kraće mečeve od muških kolega, te su i manje pod stresom.  Ovde će sve zavisiti od Amerikanke, jer ako bude raspoložena Sevastova će moći samo da joj se pokloni, i to u dva seta.

Nakon njih, na centralni stadion teniskog kompeksa "Bili Džin King" istrčavaju Medison Kiz i Naomi Osaka, a to je meč koji nema jasnog favorita kao što je slučaj u prvom polufinalu. Iako prošlogodišnja finalistkinja, Kiz ima prednost od 3-0 u međusobnim okršajima, Japanka sa svojih 20-godina nema šta da izgubi. A ako bude tako "našpanovana", moguće je da joj krene servis, a onda može da sruši bilo koga u uslovima igranja u Njujorku. Njih dve bi lako mogle da odigraju tri seta, ali verujemo da će slaviti domaća igračica, što bi značilo da očekujemo čisto američko žensko finale singla.

Danas su na redu i polufinalni mečevi u ženskom i muškom singlu. Od podneva po lokalnom, to jest od 18 časova po "našem" vremenu Lukaš Kubot i Marselo Melo, sedmi nosioci igraju protiv Radu Albota i Maleka Đazirija. Prvi par je postavljen za sedme nosioce, i to nije "tek onako", dok su Moldavac i Tunišanin sve iznenadili ovim prodorom među prva četiri dubla. Verujemo ipak da im je tu i kraj.

Nakon njih jednog od legendarne braće Brajan, Majk sa sunarodnikom Džekom Sokom očekuje, nadamo se uzbudljiv duel sa petim nosiocima iz Kolumbije, Kabalom i Farahom. Amerikanci su favoriti, ali im se južnoamerikanci neće lako predati.

U prvom današnjem susretu ženskog dubla u kojem se odlučuje o plasmanu u finale, a koji počinje ne pre 21.00, igraju Čehinje Krejčikova i Sinijakova protiv Amerikanki Barti i Vandevej. Ovde je zaista teško odrediti favorita, a kada je tako onda očekuje veliku borbu i duži meč.

Dan zatvara susret između australijsko-kineskog dubla Stosur/Ženg i drugih nositeljki Mladenović i Baboš. Par koji čine "naša" Francuskinja i Mađarica bi mogao brzo da završi posao na stadionu "Luj Armstrong".

Sutra, 12. dana US Opena igraju se polufinala muškog singla Đoković - Nišikori i Nadal - Del Potro.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES

 


tagovi

US openSerena Vilijamsbet analizaMedison KizNaomi OsakaAnastasija Sevastova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara