US Open - deveti dan: Vrelina Njujorka prija Sloun i Rafi

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.09.18. | 12:22

Aktuelni šampioni poslednjeg grend slema sezone bore se danas po velikoj vlazi i vrućini za plasman u polufinale poslednjeg grend slema sezone. Pored njih na "Artur Ešu" Del Potro - Izner i Serena Vilijams - Karolina Pliškova

Pakao betonske džungle, koji je pokosio već nekoliko igrača, uz poslednju  i najveću žrtrvu u vidu Rodžera Federera nastaviće, barem još večeras da "kosi" u Njujorku.

RASPORED MEČEVA DEVETOG DANA US OPENA (+6 Č)

Izabrane vesti

Deveti dan US Opena donosi četiri četvrfinalna meča u obe konkurencije koji će se igrati na velelepnom stadionu "Artur Eš", počev od 18 časova po sreednjoevropskom vremenu.

Jer tada aktulena šampionka Sloun Stivens izlazi na teren protiv devojke sa kojom se u poslednjih godinu dana sastala sva tri puta, Anastasije Sevastove. Prošle godine Amerikanka se jedva izvukla kada je izašla na megdan Ukrajinki upravo u četvrtfinalu US Opena. Docnije joj je 18. teniserka sveta uzvratila u Kini, da bi Sloun nedavno u Montrealu izdominirala u veoma slilčnim uslovima koji ih očekuju večeras. Sve nam to obećava napet meč, ali i verovatnu pobedu Amerikankne koja će iza sebe imati preko 20.000 navijača, ali i vremenske prilike pošto njoj sigurno više odgovara paklena vrućina od njene protivnice.

WTA ŽREB

Veliko je pitanje ko će biti u prednosti zbog vrućine kada nakon njih dve rekete ukrste dva veoma visoka i snažna igrača, Huan Martin del Potro i Džon Izner, ali prednost dajemo Argentincu, šampionu njujorškog grend slema iz 2009.

Jer Delpo ove sezone igra zaista vrhunski, a Izner je možda izgubio previše snage u osmini finala protiv Miloša Raonića. Treba ipak imati na umu da Toranj iz Tandila vodi sa 7-4 u međusobnim okršajima, ali Izner u poslednje vreme deluje dominantnije kada se nađu na tvrdim terenima. Neće se ovaj meč brzo završiti.

ATP ŽREB

Treći susret dana na najvećem teniskom stadionu na svetu počinje jedan čas posle ponoći po "našem vremenu", a igraju ga Serena Vilijams i Karolina Pliškova, dve igračice koje spaja to što obe imaju rođene sestre koje se bave istim poslom, manje-više uspešno, Venus i Kristinu.

No, rodbinske veze neće igrati nikakvu ulogu ove njujorške noći već snaga i izdržljivost, koje su uglavnom na strani Amerikanke. Serena je favorit bilo kada i bilo gde da se pojavi, a naročito kada igra protiv igračice poput protivnice joj u čevrtfinalu koja i pored izuzetnog kvaliteta jednostavno ne uspeva da napravi dobar rezultat na grend slemovima. Istina je da je 1-1 i istina je da je pre dve godine visoka Čehinja slavila nad mlađom sestrom Vilijams baš u Velikoj jabuci, ali teško da će tako nešto ponoviti. Verujemo u brz trijumf Amerikanke pred svojim navijačima.

Možda i jedini igrač među vrhunskim asovima koji može lako da se nosi sa velikim vrućinama je Matador sa Majorke, Rafa Nadal. Momak sa Mediterana uživa da igra po višim temperaturuma, što se ne bi moglo reći za njegovog protivnika u četvrtfinalu, Dominika Tima.

Odlični Austrijanac je uz Novaka Đokovića jedini od aktivnih igrača koji je pobeđivao Rafu na šljaci i to mu je pošlo za rukom tri puta (Noletu sedam), ali ovaj put je druga priča. Rafa, koji vodi sa 7-3 u međusobnim duelima brani titutlu koja mu je veoma važna, ali i prvi put igraju jedna protiv drugog na tvrdoj podlozi (svih 11 puta su igrali na šljaci!), mada je ova njujorška prilično spora. Mogao bi ovaj meč da se razvije u pravi klasik koji bi trebalo da pripadne prvom reketu sveta.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rafael NadalSloun StivensHuan Martin Del PotroDžon IznerUS openbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara