Azarenka će pokušati da zaustavi Serenu na putu ka 24. grend slemu (©AFP)
Azarenka će pokušati da zaustavi Serenu na putu ka 24. grend slemu (©AFP)

US Open: Pravac finale

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.09.20. | 15:28

Osaka protiv Brejdi i Serena na Azarenku u polufinalu ženske singl konkurencije na njujorškom grend slemu

Polako, ali sigurno približava se kraj ovom krnjavom US openu – bez navijača i tri najbolja igrača u istoriji belog sporta.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

No, sa ženske strane žreba situacija nešto povoljnija, pa se i mečevi prate sa daleko više pažnje nego na muškoj polovini gde su ostali „drugopozivci“. Podaci kažu da zbog izostanka Rafaela Nadala i Rodžera Fededera, a potom i izbacivanja Novaka Đokovića gledanost nije ni na 50 posto u odnosu na prošlu godinu. Sve to, naravno, ne znači da se mi ne možemo malo opkladiti.


Što se tiče singla, danas na terenu samo devojke u mečevima polufinala. Prvo na teren istrčavaju Noami Osaka i Dženifer Brejdi, dve snažne teniserke. Ova uspešnija, ujedno i snažnija, podizala je pehar u Njujorku pre dve godine, dok Amerikanka nije ni sanjala o ovako nečemu. Japanka deluje ozbiljno i ubitačno te ne treba očekivati da ima ikakve neprilike na današenjem odmeravanju.


Nakon njih veliki derbi dve mame, Serene Vilijams i Viktorije Azarenke. Amerikanka juri 24. grend slem titulu u pojedinačnoj konkurenciji čime bi se izjednačila na prvom mestu večne liste sa do sada neprikosnovenom Margaret Kort. Druga učesnica ovog polufinala je pak prevazišla očekivanja u Njujorku, ali nije na nepoznatom terenu pošto je i sama osvajala grend slemove pre nego što je postala mama. Naravno, mlađa sestra Vilijams je favorit, ali Beloruskinja igra zaista odlično, pre svega sa mnogo takmičarskog žara te bi ovde moglo svašta da bude. Mi očekujemo tri seta, kao što je bilo u njihovom finalu pre sedam godina na istom mestu. Tada je slavila domaća teniserka. 


tagovi

US openViktorija AzaranekaSerena Vilijamsbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara