Serena Vilijams otvara 10. dan protiv Pironkove (©AFP)
Serena Vilijams otvara 10. dan protiv Pironkove (©AFP)

US Open: Tri mame, dva Rusa i jedan cilj

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.09.20. | 13:02

Večaras će se saznati preostala imena učesnika polufinala singla njujorškog grend slema

Na redu je 10. od 14 „radnih dana“ na ovogodišnjem US openu i vreme je da se saznaju imena preostalih polufinalista u obe singl konkurencije.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Sa ATP strane žreba na teren izlazi najveći favorit za titulu usled izostanka “velike trojke“, Dominik Tim. Austrijanac nekako iz drugog plana polako krči put pred sobom i podiže kvalitet igre. Deluje da ako bude u fokusu da nema ko da mu stane na put. A teško će to danas učiniti Aleks de Minor. Popularni Demon jedan je od najvećih talenata vrhunskog tenisa, ali osim neverovatne fizičke spremnosti, nije baš ubitačan u napadu. A to znači da će teško protiv jednog od najblih napadača na svetu i njegovog ubitačnog jednoručnog bekhenda. Šta više, teško će mu Tim dati ikakvu šansu, set.


Čini se da jedini ko bi mogao da zaustavi Austrijanca na pohodu ka prvoj grend slem kruni je prošlogodišnji finalista, Danil Medvedev. Visoki Moskvoljanin je veliki favorit u ruskom derbiju protiv Andreja Rubljova, momka koji je budućnost belog sporta. Verujemo ipak da će ta budućnost morati još da se strpi, pošto je Medvedev ipak veliki favorit.

Zna on dobro da mu je ovo jedinstvena prilika da uzme jedan od četiri najveća pehara u belom sportu, jer kada se vrate Nole, Rafa i Rodžer on i njemu slični opet će morati u čekaonicu. Takav detalj bi koga i da unervozi današnje favorite, je svesni su da ih je sreća konačno pogledala i da bi mogči i za karijera „velike trojke“ da pokupe po koji grend slem.

Dvometraš iz Moskve još nije izgubio set u tri zvanična meča od kolege iz reprezentacije. Sa 3:0 je slavio i na prethodna četiri meča na ovogodišnjem izdanju US opena te deluje nezaustavljivo. Berem dok se ne ukrsti sa Timom. A momak iz Novog Beča, tj. Viner Nojštada gazi. Još dok je bio ovog leta u Beogradu, na Adrija turu koji je zasluženo osvojio, mogli su naši sugrađani da se uvere da je u pitanju pravi superatleta i majstor svog zanata. Pritom miran, koncentirsan i dobro odgojen momak koji zaslužuje sve što mu beli sport nudi. I što mu on daje.

Sa ženske strane singl žreba Serena Vilijams nastavlja da juri na ovom US openu rekordnu 24. grend slem titulu, čime bi se izjednačila sa legendarnom i kontroverznom Margaret Kort.  Mnogo frustracija je doživela snažna Amerikanka u proteklom periodu pošto joj taj „br 24“ konstatno izmiče bukvalno „za dlaku“, ali iskusno, mirne glave nastupa ove godine u Njujorku na putu ka večnosti. Današnja protivnica

Serena, ko Serena, uvek je favoritkinja gde god se pojavi, a teško da Cvetana Pironkova ne samo da može danas da je zaustavi, nego i da joj pripreti. Sudar dve majke ne bi trebalo da bude posebno napet, jer je svim jasno da je Bugarka, povratnica u svet tenisa, prebacila svoje mogućnosti i da će doživeti surovi kraj u Velikoj jabuci.

Još jedna bivša šampionka US opena, ujedno još jedna majka, Viktorija Azarenka možda se i neočekivano probila ovako duboko u turnir. Niko ne sumnja u njene teniske kvalitete, ali pošto je pre nekoliko godina rodila sina, pa potom se posvetila brakorazvodnoj parnici u kojoj umalo da ostane bez starateljsta nad detetom, dugo nije pokazala tu šampionsku crtu. Ali protekle sedmice u Njujorku jeste.

„Uživam u ovome, zaboravila sam koliko je dobro pobeđivati i osvajati turnire. Nedostajao mi je taj osećaj, ta groznica.“, priznala je Beloruskinja koja danas sigurno neće imati lak zadatak protiv snažne Belgijanke, 16. nositeljke Eliz Mertens


tagovi

Serena VilijamsDanil MedvedevDominik TimUS openbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara