Endi Mari (©AFP)
Endi Mari (©AFP)

Vaskrsnuće Endija Marija: Povezao dva trijumfa posle tri meseca

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 00:51

Britanac preslišao Pospišila i plasirao se u četvrtfinale turnira u Mecu - 2:0 (6:3, 6:3)

Prolazi Endi Mari kroz pravi pakao, godinama ga povrede sputavaju da se vrati na teren, igra u kontinuitetu i beleži približne onima sa vrhunca karijere kada je bio pridruženi član “velike trojke”. 

Vratio se za sezonu trave, ali sve što je uspeo da uradi na Vimbldonu, pred domaćom publikom, jeste da sveže dve pobede. Pali su Basilašvili i Ote, a onda ga je na volej sačekao Denis Šapovalov. Od tada nije nanizao dva rivala, išao je cik-cak ili nizao poraze. Sve do turnira u Mecu... 

Izabrane vesti

Endi Mari je u četvrtfinalu, Britanac je posle Iga Ambera - ta pobeda mu je najveći skalp u tekućoj sezoni - tukao i Vaseka Pospišila neočekivano lako - 2:0 (6:3, 6:3). Rutiniranje protivnika i Endi Mari više ne idu tako često u istu rečenicu. Odavno trostruki grend slem šampion i dvostruki olimpijski pobednik nije izgledao tako sigurno kao protiv Pospišila

Želja britanskog tenisera je da se vrati u najboljih 100 i nastavi da krči put. Sa dva trijumfa u Mecu napraviće kakav-takv pomak na ATP rang-listi. Mučio se Endi Mari da ubaci prvi servis, ali kada je to činio, gotovo da je bio besprekoran - skoro svi poeni njemu su pripadali. Nije dopustio Vaseku Pospišilu da mu oduzme servis u prvom setu, napravio je dva brejka i zakoračio ka četvrtfinalu. 

Ali, na startu drugog izdao ga je početni udarac u potpunosti. Krenuo je iz minus faze, konstantno bio u jurnjavi i na kraju je sustigao Pospišila. Oduzeo mu je servis u šestom, a potom i u osmom gemu. Podsetio je Endi Mari na neka lepša vremena i bez trzavica priveo meč kraju. 

U četvrtfinalu neće imati nimalo lak zadatak, pošto ga čeka pobednik duela Hubert Hurkač - Luka Puj.



tagovi

ATPEndi MarejEndi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara