Vavrinka se vratio i tvrdi: Novak je korak ispred svih

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.01.19. | 12:41

Švajcarski teniser je konačno spreman, zdrav i gladan pehara. Ostaje nada da će, kao Đoković, sa kojem bi mogao da ukrsti rekete u polufinalu Dohe, uspeti da se vrati na stari, šampionski nivo

Sten Vavrinka je "posebna zverka" u svetu tenisa, kakvih je u modernoj konstelaciji sporta sve manje. Može se reći da je buntovnik, boem, ali i neverovatan talenat. Tek kada se potpuno posvetio poslu kojim se bavi od malih nogu, dostigao je pun zenit.

Zenit koji je okrunio sa tri grend slema i to u periodu najjače dominacije Novaka Đokovića i Endija Marija. As koji je rođen pre 33 leta u Lozani, na čudan način je presekao i odlučio da se nekoliko godina u potpunosti posveti tenisu, i to 2010. kada je iznenada otišao da živi u hotelu ostavivši trudnu partnerku. Delo genija ili ludaka, ispostavilo se kasnije kao berićetno, jer ne samo da je postao svetska klasa, nego ga je i supruga primila nazad. Sve dok je ponovo nije ostavio, ali ovaj put zbog atraktivne hrvatske koleginice Done Vekić.

Izabrane vesti

Dona Vekic

Vavrinka je poznat i po tome što voli da izađe u noćne klubove i dobrano "potegne", i to za vreme turnira, što malo ko od velikih profesionalaca sebi dozvoljava. Kažu da je zbog "partijanja" propustio priliku da bude najbolji, ali zapravo nema za čim da žali, jer je i zaradio i osvojio i više nego dovoljno. Ali kažu i da se zbog toga na njega ne treba kladiti na manjim turnirima. To jest treba, ali protiv.

Poslednjih godina ređali su se zdravstveni problemi, uzrokovani velikim naporima na velikim mečevima, ali i pomalo nesportskom životu. Najgore mu je prošlo koleno koje je dva puta operisano tako da sada preko njega ima ogroman rez. Oporavak je dugo trajao i Vavrinka tvrdi da je sada konačno spreman, pošto je prošao paklene pripreme.

"Sada sam na dobrom nivou igre, osećam da sam u formi i da igram odlično. Odavno se nisam osećao ovako fizički dobro! Rano sam završio sezonu, već u Bazelu, tako da sam imao nekoliko nedelja više da se oporavim i osvežim. Mnogo očekujem od ove sezone, znam da sam već u godinama, ali hoću da vidim pehare ponovo u mojim rukama. Nije važno koji su turniri u pitanju, ATP 250, ATP 500 masters, grend slem...", kaže švajcarski as koji je pobedom nad supertalentovanim Karenom Hačanovim pre dva dana u Dohi dokazao da ovo nikako nije prazna priča.

U prestonici Dohe moguć je i njegov susret sa Novakom Đokovićem i to u polufinalu, što je gotovo izvesno, a biće potvrđeno nakon današnjih mečeva. Veliki rivali poslednji put su ukrstili rekete u finalu US Opena 2016. kada je u četiri seta atomskom igrom slavio upravo Vavrinka. Bio je to i tačka jasnog početka krize kod našeg tenisera, dok je Vavrinka nešto kasnije posustao i nije se oporavio sve do sada. Njih dvojica se odlično poznaju, dolazi je Sten i na Serbian open, ATP 250 turnir koji su Đokovići nekoliko godina držali u Beogradu. Uživao je u našem gradu, ženama, nočnom životu, piću i hrani i učio tenis od najboljeg - ali, uživali smo i mi u njegovom magičnom jednoručnom bekendu. Sve dok nije počeo da ga pobeđuje. Zato je njegova procena o ovoj, tek počeloj teniskoj godini prilično stručna, a on kaže da je Nole ipak klasa za sebe.

Vavrinka na Serbia openu 2010.

"Sezona 2019. nosi puno nepoznanica, kako za mene tako i za čitav tur. Ali uveren sam da će Novak Đoković biti za korak ispred svih. Naravno, ako bude potpuno zdrav".

Potencijalni sutrašnji polufinalni obračun u Dohi dva ovako velika asa, ali i prijatelja može da bude pravi praznik tensiea, mada se čini da je Sten već unapred potpisao predaju. Barem dok se potpuno ne vrati u formu kada će, verujemo biti jedan od glavnih izazivača našem asu u 2019. i nadalje. Uz mlade nadolazeće snage predvođenje Aleksanderom Zverevim.

FOTO: Reuters, Shutterstock


tagovi

Sten VavrinkaATP Doha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara