Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Večiti gubitnik pokvario Magičnu kutiju! Alkarasu 'utrnula' ruka, Rubljov u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 19:32

Veliki preokret Rusa u Madridu

Andrej Rubljov je svojevremeno viđen kao neko ko bi mogao da doaka velikoj trojci. Još kao 70. reket sveta dobio je nadmudrivanje preko mreže protiv Rodžera Federera u Sinsinatiju. Izlazio je kao pobednik i iz duela sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem. Sve to su pokazatelji da ima štofam, međutim, nema glavu za najveće domete.

Nikada ruski teniser nije na grend slem turnirima prošao četvrtfinale. Dotle je najdalje stizao i na Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu. Uz njega je počeo da se lepi epitet večitog gubitnika, ali povremeno zna da zasija, da oslobodi potencijal. Uradio je to u Madridu, pokvario je Magičnu kutiju i Karlosa Alkarasa! Dan nakon što je ispao Rafael Nadal, kofere je spakovala i najveća španska uzdanica – 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Izabrane vesti

Talentovan jeste, takođe i sposoban da matira i najveće, što se videlo u prošlogodišnjem finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića. Ali, još nije došao u tu fazu Karlos Alkaras da rutinski rešava mečeve protiv tenisera iz svetskog vrha. Čak ni kada igra na šljaci, omiljenoj podlozi.

Sve je imao u svojim rukama, no preokret Andreja Rubljova samo je potvrda teze da od početka turnira nešto u igri Karlitosa nije funkcionisalo. I protiv Jana Lenarda Štrufa je imao uspone i padove, a sada mu je 'utrnula ruka' posle osvojenog prvog seta. Dopustio je ruskom teniseru da napravi veliki preokret i posle dva sata i kusur igre ode u polufinale mastersa u Madridu.

Moskovljanin nije bio bojažljiv, kako ume da bude, ali je dopustio momku iz Mursije da prvi napravi brejk. Mogao je Karlos Alkaras da učini to još jednom, nije iskoristio dve set lopte na servis Rusa u devetom gemu, no već u narednom, na svoj servis, jedna mu je bila dovoljna da povede. Ipak, i tada se videlo da je ranjiv, da če Andrej Rubljov imati prostora da uzvrati…

Na to nije predugo čekao. Krenuo je agresivnije u drugom setu, koji je obilovao brejk prilikama, i odmah je napravio brejk. Razleteo se po terenu, odvažnije ulazio u udarce. Namirisao je krv, osetio da štošta ne štima u igri španskog tenisera. Odllično je servirao Moskovljanin u drugom i trećem setu, još bolje riternirao, imao više vinera.

Baš sve je bilo na strani Andreja Rubljova. Krenula su kola nizbrdo, a Karlitos nije znao kako da ih zaustavi. Sve manje ga je slušao servis, dva puta mu ga je oduzeo Rus i došao do prve pobede protiv TOP 3 tenisera još od 2022. godine. Predugo je čekao. Na revanš Karlosu Alkarasu nešto kraće, pošto ga je Španac nadigrao na završnom mastersu prethodne godine.

MASTERS U MADRIDU – ČETVRTFINALE:

Sreda

Rubljov – Alkaras 2:1 (4:6, 6:3, 6:2)

21.35: Fric – Serundolo

Četvrtak

11.00: Siner – Ože Alijasim

20.00: Medvedev – Lehečka



tagovi

Karlos AlkarasAndrej Rubljovmasters madridATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara