Veliko veče za Igu Svjontek, Kanepi pala posle tri sata borbe

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.01.22. | 06:11

Poljakinja slavila sa 4:6, 7:6(2), 6:3 i obezbedila proboj na četvrtu poziciju WTA liste

Veliko veče za poljsku tenisergku Igu Svjontek, koja ne samo da je uspela da savlada Estonku Kaju Kanepi i obezbedi svoje istorijsko polufinale Melburna, već je obezbedila proboj na četvrto mesto WTA liste bez obzira na ishod završnih borbi u Melburnu - 4:6, 7:6(2), 6:3.

Okršaj na Rojd Lejver Areni je trajao tri sata. Veteranka Kanepi (36), kojoj je ovo bilo sedmo četvrfinale na grend slemovima, vodila je sa 1:0 u setovima i bila u situaciji da igra taj-brejk drugog seta za prolaz u polufinale. Ipak, baš u taj-brejku je Poljakinja pokazala klasu, zaigrala je odlično, bila prilično smirena i spremna da kazni svaku grešku protivnice. Kanepi kao da je ostala bez snage u odsutnom trenutku, što ju je koštalo izgubljenog seta, ali i izostanka samopouzdanja.

Izabrane vesti

Svjontek je u odlučujući set ušla sa psihološkom prednošću, imala je blage oscilacije, ali je na kraju uspela da uzvrati na brejk iz osmog gema i iskoristi drugu meč loptu za zasluženo slavlje.

Igi Svjontek ovo je tek drugo poluvfinale na grend slemovima u karijeri, ali kojo joj garantuje u najmanju ruku proboj na četvrto mesto liste najboljih teniserki na svetu.

Poljakinja u polufinalu u četvrtak igra protiv Amerikanke Danijel Kolins, koja je prethodno eliminisala Francuskinju Aliz Korne.


tagovi

Kaja KanepiIga Švjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara