Rune (© Reuters)
Rune (© Reuters)

Vikinzi to rade dramatično: Opet Ru-Ru u četvrtfinalu Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 19:33

Holger Rune u pet setova bolji od Argentinca Serundula, Kasper Rud eliminisao Đarija

Gde su se sreli lane tu će se naći i za dva dana. Opet će se u četvrtinalu Rolan Garosa suočiti mladići iz Skandinavije, pošto su u iscrpljujućim mečevima Kasper Rud i Holger Rune zakazali obračun u sredu. Lane je Norvežanin dobio 3:1, rangiran je i sad za dva mesta bolje od Danca, ali način na koji je Rune dobio Fransiska Serundula ilustruje da ima šta da ponudi.

Više od četiri sata je trajao meč na čijem koncu se Argentinac stropoštao na šljaku od umora i ispuštene šanse, a Viking podigao ruke u znak pobede (7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6). Velike, ako se zna šta je sve proživeo. Dramatične, jer je momak koji nikad nije prošao dalje od prvog kola na grend slemu ispustio veliku priliku. Zaslužene, kad se sve stavi na tas.

Izabrane vesti

Rune je tako ponovio uspeh od prošle godine kad je stigao među osam najboljih. U kritičnim trenucima, a bilo ih je na obe strane, pokazao je više, o čemu svedoči podatak da je spasao čak 13 od 20 brejk lopti. Čak i u taj-brejku petog seta, Serundulo je imao vođstvo 5:4 i 7:6, međutim, četiri završna poena pripala se Dancu. Iako je napravio čak 20 neiznuđenih grešaka više, a ostvario samo dva vinera manje, Holger se nekako dokopao narednog kola.

Protivnik u četvrtfinalu biće mu Kasper Rud, koji je u tri seta savladao Nikolasa Đarija. Na prvi pogled rutinski, ali ako se zna da je u svakoj deonici morao da osvoji po sedam gemova dobija se jasna slika o kompleksnosti zadatka (7:6, 7:5, 7:5).

Na taj način Norvežanin je nastavio put ka završnici do koje je stigao prošle godine (izgubio finale) i pokazao da ga poraz od Čileanca pre deset dana, u Ženevi, nije uzdrmao. Na kraju krajeva, taj meč nije ni imao preteranu važnost, ovaj jeste. Još ako se zna da je Južnoamerikanac ove sezone dobio 19 od 25 mečeva na šljaci postaje jasno koliko je Kasper Rud morao da zapne. Publika u Parizu je saglasna sa ocenom da je odigrao partiju sezone.



tagovi

Rolan GarosRolan Garos 2023Holger RuneKasper RudTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara