Rafa Nadal (Reuters)
Rafa Nadal (Reuters)

Vraća se Rafael Nadal!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 14:23

Španac potvrdio da će igrati u Brizbejnu prve nedelje nove sezone i napraviti uvertiru za Australijan open

Ima skoro godinu dana kako je svetski tenis siromašniji za Rafaela Nadala. Povredio se Španac 18. januara u duelu drugog kola Australijan opena protiv Mekenzija Makdonalda, a problem sa slabinskim mišićem zbog kojeg su prve prognoze predviđale pauzu između šest i osam nedelja, pretvorio se u pakao i kraj sezone za jednog od najboljih koji su ikada držali reket.

A sada je došlo vreme za veliki povratak Rafaela Nadala. Španac je potvrdio da će već prvog dana nove teniske sezone, ujedno i godine igrati u Australiji!

Izabrane vesti

"Nakon godinu dana, vreme je za povratak. Biće to u Brizbejnu, prve nedelje januara. Vidimo se tamo", potvrdio je Rafa na društvenim mrežama.

To znači da ćemo čoveka koji od oktobra meseca redovno trenira sa reketom i lopticama gledati i na Australijan openu, grend slemu na kojem Novak Đoković brani titulu i gde je podigao rekordnih 10 pehara.

Nadal je 2. juna, dan pre 37. rođendana podvrgnut operaciji kuka, baš za vreme svog omiljenog turnira, Rolan Garosa gde je 14 puta bio šampion. Da li će karijeru završiti na predstojećem Frenč openu, vreme će pokazati.

Međedović (1,60) - Štriker (2,19)

Novak Đoković je nedavno poželeo povratak najvećem teniskom rivalu uz reči da bi voleo da se bar još jednom sastane sa čovekom kojeg je pobeđivao 30, a od kojeg je gubio 29 puta. Verovatno se teniska planeta nada reprizi vanvremenskog, ne samo sportskog, već i teniskog sudara, već u Melburnu.

"Mislim da bi mnogi ljudi voleli da to bude na Rolan Garosu. Zašto da ne? Mada ako mene pitate rekao bih na bilo kojem drugom mestu. Ni na Rolan Garosu ne bi bilo loše, ali Nadal je igrač koji je najviše puta u istoriji osvajao taj turnir. Bilo koje mesto bilo bi neverovatno i za nas i za svet tenisa. Bila bi to neka vrsta poslednjeg plesa. Ne znam još koliko puta ćemo imati priliku da se suočimo i da li ćemo se uopšte suočavati. Nadam se da hoćemo, jer to je nešto što svako želi, a želim i ja", rekao je nedavno Đoković.

Rafa je naravno dobio specijalnu pozivnicu budući da je trenutno 663. teniser ATP liste. Samim tim, neće biti među 32 nasioca na prvom grend slemu sezone. Te postoji verovatnoća da žreb spoji Nadala i Novaka već u prvom kolu.


tagovi

Rafael NadalATP Brizbejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara