""
""

Vratio se Kralj šljake! Nadal kao furija, Vavrinka i reket u delićima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.16. | 14:10

Španac pregazio šampiona Rolan Garosa! Igra kao u najboljim danima, sledi okršaj sa Marijem

Juče je slomio mladalačku energiju Dominika Tima koji se pokazuje kao ozbiljan izazivač velikanima, a danas je počistio šampiona Rolan Garosa. Rafael Nadal se polako vraća u nekadašnju formu. Kralj šljake je u Monte Karlu opet svoj na svom. Podseća na dane kada je vladao crvenom zemljom.

Izabrane vesti

Nadal je u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu pregazio Stena Vavrinku 6:1, 6:4 i plasirao se među četiri najbolja.

Za manje od pola sata, Nadal je razbio Vavrinku u paramparčad u prvom setu, a Švajcarac je ves iskalio na reketu.

Nadal se kao nekada, igrao defanzivu skoro perfektno, slao neodbranjive spinove… Švajcarac nije uspevao da dođe do vazduha. Samo tri greške je Rafa napravio u prvom setu i Vavrinki prepustio samo jedan gem.

U drugom delu igre se vodila daleko žešća i neizvesnija borba, ali snaga Nadalove psihe je pobedila nervoznog Švajcarca. Španac je napravio brejk za 3:2 da bi u sledećem gemu Vavrinka uzvratio na isti način. Ali Rafa je nastavio da igra kao da se ništa nije desilo. Potom je propustio nove dve brejk lopte u sedmom gemu. I opet nastavio da igra u istom ritmu. Konačno, Vavrinka je slomljen u devetom gemu. Rafa je napravio ključni brejk, a potom iskoristio treću meč loptu za trijumf i plasman u polufinale.

Tamo ga čeka Endi Mari koji je u četvrtfinalu sa 6:2, 6:0 uništio Miloša Raonića i najavio da je “namestio reket” za šljaku. Nadal je do sada osam puta zaredom osvajao turnir u Monte Karlu, ali nijednom u poslednje tri godine. Ovo je posle Rolan Garosa njegov omiljeni turnir. Španac je poslao poruku da je spreman za velike okršaje na šljaci…

(FOTO: Action images)


tagovi

Stanislas VavrinkaRafael NadalEndi MariATP Monte Karloatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara