©AFP
©AFP

Vreme je za reprizu australijskog četvrtfinala: Zverev zakazao meč sa Alkarasom

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 02:03

Nemac eliminisao De Minora (5:7,6:2, 6:3) i zakazao susret sa Špancem

Aleksandr Zverev se večerašnjom pobedom nad Aleksom de Minorom revanširao rivalu koji mu je naneo prvi poraz u 2024. godini, ali je Nemac istovremeno i pružio svom dužniku, Karlosu Alkarsu, priliku za popravni.

Četvrtfinalisti prvog grend slema u godini odmeriće snage u istoj fazi takmičenja u Indijan Velsu. Šesti reket sveta se za mesto među osam najboljih na prestižnom turniru izborio kroz preokret i uz borbu koja je trajala dva sata i 48 minuta.

Izabrane vesti

Uspeo je De Minor da iskoristi četvrtu brejk loptu i da uzme gem na servis rivala u petom gemu. Prednost koju je imao, Australijanac je očuvao desetog gema kada je servirao za set, ali je prepustio brejk rivalu. Ipak, De Minor se iskupio već u narednom gemu, te je novim brejkom stavio tačku na sat i sedam minuta borbe.

Vođstvo Australijanca, koji je u Indijan Vels stigao osokoljen trofejem u Akapulku, nije poremetilo Zvereva. Nemački teniser je spasao po jednu brejk loptu u prva dva gema na svoj servis i istovremeno sa dva brejka trasirao put ka preokretu.

U trećem setu, kao i u drugom, De Minor je imao priliku da sa bele tačke ponovo uspostavi željeni ritam, te je Zverev posle tri brejk lopte rivala uspeo da pobedi i tako zakaže duel sa Alkarasom.

Nemačkom teniseru ovo je drugi plasman u četvrtfinale Indijan Velsa, istovremeno, šesti reket sveta je uspeo da od početka godine svavi četiri puta u susretima sa igračima iz Top 10 društva, dok je od istih poražen dva puta, te će u susretu sa Špancem pokušati da dodatno popravi utisak, ali i ponovi uspeh iz Melburna gde je posle pobede u četvrtfinalu na narednom koraku eliminisana od Danila Medvedeva.


tagovi

Aleksander ZverevAleks de MinorATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara