WTA Finale: Četiri žigosane

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.10.18. | 09:49

Danas u polufinalu Singapura prilično neočekivani parovi: Svitolina - Bertens i Stivens - Pliškova

Završni turnir ženskog dela profesionalnog tenisa koji se igra u Singapuru došao je praktično do samog kraja, te su danas na redu polufinala.

Od 10 časova po srednjoevropskom vremenu sastaju se Elina Svitolina i Kiki Bertena. Ukrajinka je nakon kraćeg posrnuća uspela na vreme da vrati formu i da krene da igra zaista vrhunski te je sa pravom zauzela prvo mesto u Beloj grupi. Sa druge strane Holanđanka je u Singapur stigla kao zamena za povređenu Simonu Halep, ali je pokazala da nije slučajno tu i da defintivno pripada samo svetskoj eliti. Što se tiče prognoze, ona je veoma teška jer su ovo u pitanju zaista vrhunske atlete sličnih kvaliteta. Do sada su igrale dva puta i trenutno je nerešeno,s  tim da je ove godine slavila Bertens i to veoma lako u Sinsinatiju. Mi bimo ovde potražili plus gemove, pre svega u prvom setu.

Izabrane vesti

Nakon njih dve od 13.30 u drugom polufinalu se bore Sloun Stivens i Karolina Pliškova. Amerikanka je pokazala zaista zavidnu formu, zabeležila tri pobede u grupi i uz Svitolinu deluje najozbiljnije. Stivens vodi sa 2-1 u međusobnim obračunima, ali je jedinu pobedu na tvrdoj podlozi ostvarila Čehinja sa kojom se zapravo nikada ne zna. Pliškova je veoma teška za prognozu pošto može da odigra kao furija, ali i kao početnica, zavino od toga na koju nogu ustane. Zato još nema grend slem titulu i ako je sigurno po nivou tenisa kojim vlada, svakako zaslužuje. A ako verujete u nju, čeka vas kvota 2,11.

Niti jedan od preostale četiri teniserke nikada nije bila ni prva na svetskoj listi niti je osvajala WTA Finale, tako da je malo momčekiao da se sve četiri nađu u borbi za finale. Prošle godine najbolja je bila Karolina Voznijacki.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Karolina PliškovaWTA SingapurElina SvitolinaKiki BertensSloun Stivensbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara