Petra Kvitova
Petra Kvitova

WTA Finale: Poslednja šansa za Karolinu i Petru

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.10.18. | 12:14

Voznijacki i Kvitova u međusobnom obračunu odlučuju koja će (zasad) preživeti na završnom turniru sezone. Svitolina i Pliškova za plasman u polufinale

Danas je treći dan takmičenja na završnom turniru WTA sezone na kojem igraju najbolje teniserke u 2018. (izuzev povređene Simone Halep koju je zamenila Kiki Bertens), tradicionalno u Singapuru.

Na redu je drugo kolo Bele grupe, a  od 13.30 po srednjoevropskom veremenu igraju Karolina Voznijacki i Petra Kvitova. Jasno je da je ovde moguće svako svakog da pobedi, ali je Dankinja izgubila pomalo neočekivano u prvom kolu od Karoline Pliškove, tako da sada ima obavezu da trijumfuje ako misli uopšte da sanja o polufinalu u koji idu po dve najbolje iz grupe. Plavokosa Dankinja, akutelna šampionka ovog takmičenja moraće baš dobro da se potrudi ne bi li zaustavila Petru Kvitovu koja je slavila na poslednja četiri međusobna odmeravanja. Snažna Čehinja je u prvom kolu takođe pomalo neočakivano izgubila od Eline Svitoline, tako da je jasno da i ona mora da krene bez pardona i respekta. Biće ovo napet meč, gotovo sigurno u tri seta.

Izabrane vesti

Nakon njih nastupaju Pliškova i Svitolina i koja god od njih pobedi obezbedila je polufinale. Čehinja vodi sa 5-2, ali je Ukrajinka u poslednje vreme jednostavno bolja teniserka. I ovo bi trebalo da bude napet meč jer je mnogo toga na talonu. Osim plasmana u polufinale, tu je i 125 WTA poena uz 153.000 dolara nagrade za svaku pobedu u grupi.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Karolina VoznijackiPetra KvitovaElina SvitolinaKarolina Pliškovabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara