Bjanka Andresku
Bjanka Andresku

WTA Indijan Vels: Pravac finale

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.19. | 15:17

U noći između petka i subote u južnoj Kaliforniji Svitolina - Andresku, a potom Kerber - Benčić

Muški deo večerašnjih mečeva velikog teniskog takmičenja u Indijan Velsu odrađuje svoj deo posla u "matineu", dok je devojkama prepuštena prohladna kalifonijska noć.

RASPORED MEČEVA (+8 Č)

Izabrane vesti

Prve na centralni teren jednog od najlepših i najskupljih teniskih centara na svetu izlaze Bjanka Andresku i najbolje plasirana igračica koja je "preživela" do sada, Elina Svitolina. Kanađanka rumunskog porekla je stigla do najbolje četiri pošto je dobro iskoristila specijalnu pozivnicu organizatora takmičenja. Ukazanu priliku je savršeno iskoristila i na putu do sudara sa Ukrajinkom savladala takva imena kao što su Dominika Cibulkova i Garbinje Muguruza (prepustila Špankinji samo jedan gem!). Snažna je, veoma talentovana, ali joj nedostaje iskustva na čemu bi Ukrajinka mogla da profitira. Mi ovde očekujemo težak, napet meč, gemove u plusu i ko zna šta još. Favorit je Svitolina.

I u drugom polufinalu igra jedna devojka od koje se to nikako nije očekivalo. Barem za sada jer je talentovana Švajcarkinja slovačkog porekla Belinda Benčić postavljena za 23. nositeljku, a sada će se boriti za finale jednog od najvećih turnira u svetu belog sporta. Pritom, protivnica će joj biti nekadašanja prva igračica sveta i višestruka grend slem šampionka, Angelika Kerber. Iskusna Nemica je u četvrtfinalu zaustavila Venus Vilijams i tako pokazala da je stvorena za velike mečeve i velike protivnice. Benčićeva, koja je izbacila prvi reket sveta i aktuelnu šampionku Indijan Velsa, Naomi Osaku, joj je sigurno dovoljno inspirativna, pre svega zato što ju je pobedila tri puta u četiri meča. Na poslednjem ogledanju slavila je ipak Kerberova i to na Vimbldonu prošle nakon čega je uzela titulu.

WTA ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Angelika KerberElina Svitolinabet analizaWTA Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara