Elize Mertens (©Reuters)
Elize Mertens (©Reuters)

WTA Madrid: Halepova se sprema za Pariz, Mertensova cilja drugi trofej u sezoni

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 12:02

Okršaj Rumunke i Belgijanke u osmini finala

Simona Halep je u dva navrata osvojila Madrid Open, a ove godine se nada trećoj sreći. Rumunska teniserka suočava se sa Elize Mertens u osmini finala takmičenja, a pobednik duela će se u narednoj fazi suočiti sa boljom iz dvoboja Arine Sabalenke i Džesike Pegule.

Halep još nijednom nije osvojila neki turnir ove godine, ali je bila u nekoliko četvrtfinala. Povreda joj je do sada narušila sezonu, ali u poslednje vreme je bilo obećavajućih znakova. Rumunka je bivši šampion Otvorenog prvenstva Francuske i sigurno želi da u Madridu, i potom Rimu, napravi odličnu uvertiru pred put u Pariz.

Izabrane vesti

13.05: (1,30) Halep - Mertens (3,20)

Njen najnoviji turnir bio je u Štutgartu, gde je imala dve dobre pobede pre nego što je izgubila od Arine Sabalenke. Ovaj turnir u Madridu Halepova je započela pobedama nad Sarom Soribes Tormom i Ženg Saisai. U oba prethodna duela dobijala je prvi set sa nulom, i bez veće muke stigla do osmine finala.

Sa druge strane, Elize Mertens je 13. nosilac na WTA turniru u Madridu, dok je njena protivnica postavljena za trećeg, iza Ešli Barti i Naomi Osake.

Belgijanka je ove godine već osvojila jedan turnir i nedavno je stigla do finala na šljaci u Istanbulu. Ona je bila glavni nosilac tog događaja, a u finalu je izgubila od Sorane Kirstee. Mertens je ukupno posmatrano bila u pet finala WTA turnira, pobedila je u dva navrata, ali nijedno nije bilo toliko jako kao ono koje je osvojila njena suparnica.

Mertensovoj je ovo prvi put da je prošla drugo kolo Madrid Opena. Do osmine finala je stigla zahvaljujući pobedama nad Žang Šuai i Elenom Ribakinom. Ipak, moraće da poboljša svoj rekord protiv Halepove, jer ju je do sada pobedila samo jednom na pet prethodnih susreta.


tagovi

wta madridSimona HalepEliz Mertens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara