WTA Madrid: Sovjetski marš za početak

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.19. | 10:29

Teniserke danas kreću sa mečevima prvog kola glavnog žreba prestižnog turnira

Veliki teniski turnir u Madridu (šljaka na otvorenom, nagradni fond 7.021.128 €) danas i zvanično počinje mečevima prvog kola u ženskoj konkurenciji, dan ranije od muškaraca koji pak takođe danas počinju sa kvalifikacijama.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Pred devojakama je tako već jedan dan kvalifikacija, poguban za srpski tenis pošto su sve tri naše predstavnice, tri naša prva reketa, Aleksandra Krunić, Ivana Jorović i Olga Danilović izgubile već na prvom koraku.

A kada je već tako, onda se nećemo ni vraćati na iste već idemo direktno u prvo kolo glavnog žreba odakle ćemo izdvojiti četiri meča. Krećemo od dva "sovjetska derbija", to jest drugog meča na cemtralnom terenu kompleksa u Španskoj prestinici, "Manolo Santani" i odmeravanje mlade Beloruskinje Arine Sabalenke i iskusne Ruskinje Svetlane Kuznjecove. Biće im ovo drugi međusobni duel, a u prvom je prošle godine u Indijan Velsu slavila 13 godina mlađa. Sabalenka je i ovaj put apsolutni favorit protiv 33-godišnje Peterburžanke, nekada jedne od najboljih teniserki sveta. Sveta je pak ovde u prednosti u odnosu na njihov prvi meč pošto joj odgovara podloga, te bi mogla i do iznenađenja jer 20-godišnjakinja iz Minska se zbog svojih impresivnih gabarita ne snalazi najbolje na najklizavijoj podlozi u svetu belog sporta.

Nakon njih dve na "Manolo Santanu" će umarširati još jedna Ruskinja, Darija Kasatkina, i još jedna Beloruskinja Viktorija Azarenka koja vodi sa 1-0 u međusobnim susretima. Ovaj put iskustvo je na strani Beloruskinje koja je osam godina starija od 21-godišnjakinje iz Toljatija. Ovde je zaista teško odrediti favoritkinju, jer je Kasatkina, inače izuzetan talenat, u padu već duže vreme iz nepoznatih razloga. Devojka od koje se očekivalo da osvaja grend slemove se opasno muči, dok je Azarenka uspela da se vrati koliko-toliko u nekadašnju, šampionsku formu. Zato joj i dajemo prednost, a od meča ipak ne očekujemo da će potrajati.

Od serije današnjih odmeravanja u Madridu izdvajamo za i jedan fini fiks, to jest očekivanu pobedu aktuelne šampionke, Petre Kvitove nad Amerikankom Sofijom Kenan. Kvota na snažnu Čehinju je samo 1,17, ali ako se upari sa marginom na 19,5 osvojenih gemova, to jest ako se igra ispod nje pošto očekujemo brzu pobedu drugog reketa sveta, koeficijent je lepih 2,11.

Istu kvotu možemo da pojurimo i na pobedu Jelene Ostapenko u još jednom "sovjetskom derbiju" i to nad Anastasijom Pavljučenkovom. Letonka je kvalitetnija tensierka, mada se i ona muči poslednjih meseci sa formom i verujemo da bi mogla do trijumfa nad snažnom Ruskinjom sa kojom ima 1-1 u međusobnim susretima. 

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

wta madridViktorija Azarenkabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara