WTA Madrid: Tri+dve Srpkinje u kvalifikacionom klinču

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.19. | 11:27

Krunićeva u borbi sa Pliškovom, Jorovićeva protiv Mladenovićeve, a Danilovićeva protiv Petkovićeve danas počinju bitke za plasman u glavni žreb prestižnog turnira u prestonici Španije

Ostao je još samo dan do zvaničnog početka jednog od najvećih i najcenjenijih turnira u svetu tenisa koji se održava u Madridu u obe konkurencije, ženskoj i muškoj. Devojke otvaraju takmičenje mečevima glavnog žreba u subotu, a momci dan kasnije.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Što se tiče konkurencije u "lepšoj" polovini Madrid opena (podloga crvena šljaka na otvorenom, nagradni fond 7.021.128 €), situacija je tradicionalno konfuzna. Jer otkako je Serena rodila, niti na jednom takmičenju među devojkama nijedna nije dominantna, te je samim tim teško odrediti favoritkinju. Prošle godine titulu je podigla Petra Kvitova, treću u Madridu, a najveće rivalke će joj biti dvostruka šampionka Simona Halep, te Angelika Kerber, Karolina Voznijacki... Iz drugog plana bi mogle da se probiju pre svih Elina Svitolina, Sloun Stivens i Jelena Ostapenko. Aktuelna prva igračica sveta, Naomi Osaka će u Madridu tražiti priliku da ostane na vrhu, pošto joj mnoge rivalke prete. Biće to težak posao za simpatičnu Japanku koja ne može da se snađe otkako je u februaru odlučila da prekine saradnju s trenerom Sašom Bajinom. Rezultati i forma su joj od tada u stalnom padu i od nje ne treba očekivati velike rezultate.

Nas ipak danas, barem što se tiče sportskog klađenja više interesuju borbe u ženskim kvalifikacijama koje su "osvežile" i tri srspke reprezentativke: Aleksandra Krunić, Ivana Jorović i Olga Danilović. Naš prvi reket, Krunićeva prva izlazi na teren, nešto pre 14 časova protiv Kristine Pliškove, rođene sestre daleko poznatije i uspešnije Karoline. Ovo će im biti četvrto odmeravanje, a naša teniserka vodi sa 2-1. Po kvalitetu su "tu negde", ali se srpska Fed kup reprezentativka bolje snalazi na šljaci, te nije loše pojuriti kvotu 2,19 na nju.

Naš drugi reket, Ivana Jorović će kao i Olga Danilović prolaz u drugo kolo kvalifikacija tražiti preko "sunarodnice". Čačanka će se odmeriti sa Francuskinjom, a mlada Beograđanka sa Nemicom Andreom Petković. Mladenovićeva, koja se muči sa formom u poslednje vreme ipak je veliki favorit, pre svega zato što voli da igra na zemljanoj podlozi, a i bez sumnje je kvalitetnija igračica. Jorovićeva bi mogla da pruži ozbiljniji otpor, ali će teško do iznenađenja.

Težak zadatak će imati i Danilovićeva u prvom meču protiv iskusne nemačke igračice ovdašnjih korena. Da ne pominjemo opet podlogu koja više odgovara Petkovićevoj, nego je samo dovoljno da se osvrnemo na podatak da je naša tinejdžerka u veoma slaboj formi i da bi bilo pravo čudo da prođe u drugo kolo.

Za plasman u glavni žreb potrebne su dve pobede.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters, Shutterstock)


tagovi

wta madridAleksandra KrunićOlga DanilovićIvana JorovićKristina MladenovićAndrea Petkovićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara