WTA Majami: Ostaje li Naomi bez trona?

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.19. | 13:43

Ukoliko večeras u polufinalu savlada Pliškovu, Halepova će se vratiti na čelo WTA liste. Pre njih na teren izlaze Kontaveit i Barti

Već smo pisali o tome da je Naomi Osaka sama sebi "pucala u noge" kada je odlučila da ona i njena mama sve znaju i da im iskustvo ali i "preveliki pritisak", - da parafraziramo mladu Japanku - stručnjaka kakav je Saša Bajin nije potreban, ali nije na odmet ponoviti.

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

Jer Naomi bi već koliko u nedelju mogla da provede poslednji dan na prvom mestu WTA liste. Serija poraza i veoma slabih nastupa uzrokovali su njeno posrtanje koje je očigledno povezano sa otpuštanjem nemačkog stručnjaka našeg porekla.

Jer ukoliko Simona Halep večeras u polufinalu Majamiju pobedi Karolinu Pliškovu, eto je nazad na tronu koji je držala od febuara 2018. do završetka Australijan opena ove godine koji je osvojila, sećate se, Naomi Osaka da bi ubrzo potom dala "ostav" Bajinu. Neće Rumunka imati lak zadatak protiv snažne Čehinje koju je pobedila sedam puta u devet odmeravanja. Treba istaći to da je Pliškova slavila 2016. u Fed kupu i prošle godine na šljaci Madrida. Na tvrdoj podlozi, kada je raspoložena, devojka rođena na obali Crnog mora, u Konstanci je definitivno bolja. Treba napomenuti i to da su njihe dve retko igrale posebno tvrde mečeva, mada se to dogodilo poslednji put, ove godine u Fed kupu kada je slavila Simona koja je i sada favoritkinja.

Pobednicu ovog susreta čeka bolja iz odmeravanja dve relativno mlade, ali izuzetno kvalitetne takmičarke, Anet Kontaveit i Ešli Barti. Ovo će im biti prvo odmeravanje i treba očekivati veliku borbi, jer su devojke prilično izjednačenog kvaliteta. Malu prednost dajemo Australijanki koja je ipak u nešto u boljoj formi u 2019.

WTA ŽREB

Pogledajte i šta je komentator TV Arena Sport, Nenad Milovanović odabrao sa našom šarmantnom Jovanom Strinić da odigra predstojećeg vikenda u Mozzartu.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Naomi OsakaSimona HalepWTA Majamibet analizaKarolina Pliškova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara