Petra Kvitova
Petra Kvitova

WTA Majami: Pravac polufinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.19. | 12:41

Danas su u lepšoj polovini velikog turnira na Floridi na redu prva dva četvrtfinalna okršaja

Drugi ATP masters, to jest WTA Premier Mandatory turnir u 2019. polako ulazi u završnu fazu. Dok muškarci večeras kreću sa obračunima u osmini finala, devojke su korak dalje te su pred njima prve dve bitke za polufinale.

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

Oba meča će biti održana na centralnom terenu, popularnom "Hard Rok" stadionu, domu NFL tima, Majami Dolfinsa gde je teniski kompleks premešten iz Ki Biskejna. Prve na teren, a druge po programu, dakle negde oko 19 časova po srendjoevropskom vremenu istrčavaju Anet Kontaveit i Su Vei Hsieh. Biće to njihov drugi međusobni susret, a na prvom pre četiri godine lagano je slavila 23-godišnjakinja Talinka. Ali, situacija se sada promenila i veliko je pitanje da li može da računa na prednost protiv 10 godina starije rivalke koja igra tenis svog života.

Po pitanju plasmana su tu negde, pošto je Estonka 19, a Tajvanka 23. na WTA listi. A i po pitanju igre pošto je Hsieh zasijala ove godine zasijala u Dubaiju, dok je loše odigrala u Indijan Velsu, dok je Kontaveit uspela da se probije do četvrtfinala prvog mastersa sezone. Sve nam to govori da će ovo biti borba do konca i kraja, sa mogućim preokretom, te trećim setom (kvota 2,34), a o favoritkinji, ako baš želite, odlučite sami.

Četvrti meč dana na "Hard Rok" stadionu, a drugi u ženskom singlu igraju Petra Kvitova i Ešli Barti, odakle pobednica u polufinalu ide na bolju iz susreta Hsieh i Kontaveit. Ovo bi trebalo biti daleko lakše za tipovanje, jer je ipak Čehinja ta koja se pita. Em je u odlilčnoj formi, em je bolje plasirana, em vodi sa 4-0 u međusobnim prekršajima. A poslednji put je savladala snažnu Australijanku baš pred njenim navijačima, na Australijan openu sa 6:1 i 6:4. Vama ostavljamo da odaberete igru, jer je jasno ko je favoritkinja.

WTA ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Petra KvitovaWTA Majamibet analizaAnet Kontaveit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara