Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka

WTA Monterej: Tri zvezde i jedna autsajderka

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.19. | 15:45

U polufinalu teniskog turnira u Meksiku Muguruza -Ribarikova i Kerber - Azarenka

Niti manjeg turnira niti većih zvezda u polufinalu, a za sve je kriv Monterej, simpatična milionska prestonica severozapadne provincije Nuevo Leon. Tačnije, njegova "savršena" nadmorska visina od oko 600 m, kao i svež i čist vazduh koji se sliva isti sa paninskih masiva koji ga okružuju.

Upravo zato je ovo takmičenje omiljeno među mnogim velikim teniserkama, jer kao prava vazdušna banja pruža odličen usleove za pripreme i trening, kao i rekovalescenciju nakon tek završenog dela teniseke sezone sa dva velika turnira u SAD, Indijan Velsu i Majamiju.

Izabrane vesti

Zato i ne čudi što su se među četiri najbolje našle tri velike zvezde, Garbinje Muguruza, Angelika Kerber i Viktorija Azarenka, ali i jedna "bivša", više nego iskusna Magdalena Ribarikova koja ukršta rekete sa Špankinjom. Muguruza je apsolutna favoritkinja iako je 2-2 u mđeusobnim odmeravanjima, a treba izdvojiti i da je višestruka grend slem šampionka slavila na poslednja dva, ali i to da je u poslednjih pet setova Slovakinji dopustila da osvoji samo po jedan gem. Kad to znate, znate i kako da se kladite na njih dve.

Drugo polufinale će biti pravi derbi i prilika da Kerberova smanji zaostatak za Azarenkom na 2-7. Jer, Nemica je već dve godine jedna od najbojih na svetu, dok Beloruskinja traži put na vrh nazad nakon velikih pauza zbog povreda, ali i borbe za starateljstvo nad sinom koju je dugo vodila u Kaliforniji protiv bivšeg oca njenog sina. Valjalo bi očekivati veliku borbu, ali i plasman Kerber u finale.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Angelika KerberGarbinje MuguruzaViktorija AzarenkaMagdalena Ribarikovabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara