WTA: Povratak kanadske lepotice

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.10.18. | 14:01

Samo što nije kraj sezone, a atraktivna Dženi Bušar se u Luksemburgu bori za polufinale protiv Andree Petković. Ruski derbi u Moskvi na Kupu Kremlja

Ženski deo belog sporta polako privodi 2018. kraju, što će se i ozvaničiti iduće sedmice kada bude održan završni turnir sezone u Singapuru. A to znači da nećemo imati još mnogo prilika da bacimo koju opkladu na parove koje nam nudi WTA karavan, te je vreme da se nešto učini po tom pitanju.

Prva prilika ove večeri nam stiže iz Moskve gde se igra žensko-muški turnir gde će se 17.30 za prodor u polufinale boriti Anastasija Pavljučenkova i Darija Kasatkina.

Izabrane vesti

Dve odlične Ruskinje imaju izjednačen međusobni skor 1-1, što obećava napet susret. Mi ovde ipak više verujemo u Kasatkinu, devojku koja se polako penje ka vrhu.

Na drugom kraju Evrope, u Luksemburgu ove večeri igraju se dva meča. U pitanju je manji turnir nego onaj u ruskoj prestinicim te je i nivo tenisa nešto niži. Ali, gde god da se pojavi Evženi Bušar, jedna od najlepših sportistkinja sveta javnost se sama fokusia na nju, pa tako i mi. A Kanađanka večeras pokušava da se probije do polufinala, što bi joj bio jedan od najvećih uspeha u poslednje dve sezone, s obzirom da je ispala iz Top 100, a 2015. je bila peta na svetu!

Ona u poslednje vreme polako podiže formu, te joj je protivnicu kao što je večerašnja, Andrea Petković "prava mera". Ovde je teško odrediti favoritkinju, jer su i jedan i druga nekada bile vrhunske igračice, što znači da za njih zapravo nema tajne. Mi očekujemo i tri seta i taj-brejk, a smatramo da je pobedi bliža atraktivna Kanađanka koja se probila kroz kvalifikacije., uprkos kvoti 2,03.

Pre njih, dve snage u četvrtfinalu od 18 časova odmeravaju Dona Vekić i Julija Gerges, što je zapravo "finale pre finala". Hrvatica je šesta, a Nemica prva nositeljka i prema onome što smo videli u dva njihova meča treba očekivati laganu pobedu Gergesove.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Shutterstock


tagovi

Eženi BušarJulija GergesAndrea Petkovićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara