Alkaras (© Reuters)
Alkaras (© Reuters)

Zahuktava se u Magičnoj kutiji: Ubrzanje Alkarasa, eliminisan treći nosilac

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 20:01

Španac uz mučenje prebrodio prvu prepreku, turnir završen za Kaspera Ruda

Sporo paljenje branioca trofeja i sjajan servis finskog tenisera u prvom setu doprineli su mnogo neizvesnijem meču od očekivanog. Skoro 90 minuta Karlos Alkaras nije imao rešenja za rastrčalog Emila Rusuvuorija, a onda je podigao kvalitet igre i trijumfovao sa 2:1 (2:6, 6:4, 6:2) na mastersu u Madridu.

Prvi set prkosio je predikcijima i doneo opšti utisak da su uloge na terenu zamenjene. Rusuvuori je poznat po želji za nadmetanjem sa osnovne linije, pokazao je to možda bolje nego ikada ranije, imajući u vidu kvalitet protivnika. Alkaras u prvih 40 minuta nije imao nijendu brejk šansu, dok je rivalu dozvolio čak šest. Teniser sa severa Evrope konvertovao je dve, u sedmom i poslednjem gemu prvog seta za ubedljivih 6:2.

Izabrane vesti

Početkom drugog seta intenzitet Finca nije opao, ali se Alkarasov pojačao. Držao se dobro Rusuvori do 3:3, a onda prvi put na meču spustio gard za kratko. Nekoliko hrabrih udaraca kojima je gotovo počistio linije donelo je domaćem teniseru prve brejk lopte, a petu u istom gemu konačno je realizovao. Od tog trenutka momak iz El Palmara kao da je dobio krila i prebacio se u prepoznatljiv mod. Ređali su se vineri a neiznuđene greške svedene na samo četiri. Neminovan proizvod ovakve igre bilo je izjednačenje na 1:1.

Kako se duel u Magičnoj kutiji primicao kraju Alkaras je igrao bolje, vezao tri gema i time se odlepio na ispostavilo se nedostižnih 3:0. Do kraja igrači su držali svoje servise što je pogodovalo drugom teniseru sveta za konačnih 6:2 i pobedu posle preokreta najmlađeg svetskog broja jedan u istoriji muškog tenisa.

Alkarasov protivnik u šesnaestini finala biće Bugarin Grigor Dimitrov, on je pobedio Francuza Gregoara Barera sa 2:0 (7:6, 7:6). 

Treći takmičarski dan na Mastersu u Madridu doneo je i prvo iznenađenje. Treći nosilac Norvežanin Kasper Rud poražen je od Italijana Matee Arnaldija 0:2 (3:6, 4:6). Ovim porazom skandinavski teniser nastavio je niz poraza, pošto je i prošle sedmice eliminisan već u osmini finala ATP 500 u Barseloni. Prethodno je u ranoj fazi završio učešće na Mastersu u Monte Karlu. 


tagovi

Karlos AlkarasATPATP masters Majamimasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara