Zverev (©Reuters)
Zverev (©Reuters)

Zakuvava se na vrhu ATP liste: Zverev u jurišu na Đokovića i Medvedeva

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 23:04

Nemac u slučaju da osvoji turnir prilazi na 235 bodova Novaku

Postaje uzbudljivo kako odavno nije bilo. Dok je ceo svet gledao da li će Novak Đoković izdržati nalet Danila Medvedeva u borbi za prvo mesto na ATP listi, iz drugog plana pojavila se nova opasnost – Aleksandar Zverev.

Nemački teniser se danas pobedom u tesnom duelu protiv Janika Sinera plasirao u polufinale mastersa u Monte Karlu. Mladi Italijan je dobio prvi set, pa izgubio drugi, a u trećem uspeo da vrati brejk kada je Zverev servirao za pobedu. Ali i pored toga je pao u taj-brejku trećeg seta. Aleksandar je slavio sa 5:7, 6:3, 7:6 i za mesto u finalu igraće protiv Stefanosa Cicipasa.

Izabrane vesti

Mnogo toga je sada na talonu Zverevu. Dva koraka ga dele od masters titule, koja bi mu donela veliki napredak na ATP listi. U slučaju da osvoji pehar, Nemac bi prišao na samo 235 bodova zaostatka za Novakom Đokovićem na prvom mestu! I na samo 125 bodova u odnosu na drugoplasiranog Danila Medvedeva.

Jasno, otvorila bi se šansa karijere Zverevu da u narednih mesec dana čak skoči na poziciju broj jedan, prvi put u karijeri, pošto je Medvedev na bolovanju, a Đoković je daleko od top forme, što se videlo u Monte Karlu.

Ipak, prva prepreka na tom putu je Stefanos Cicipas, koji je odigrao neverovatan meč protiv Dijega Švarcmana. Vodio je 6:2, 5:2, a onda izgubio drugi set i gubio 4:0 u trećem! A, onda je čudnovati Grk zaigrao kao da ga je neko probudio iz dubokog sna, vezao šest gemova i dobio meč!

Drugi polufinalni par u Monte Karlu čine Davidovič Fokina – Dimitrov.


tagovi

Aleksandar ZverevNovak ĐokovićATP Monte KarloATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara