Životna lekcija za Kirjosa: Više ne ljuti Rafu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 12:26

Pričljivi Australijanac je pružio dobar otpor, otkinuo i jedan set, ali više od toga nije mogao u četvrtom kolu melburnškog grend slema protiv osvetoljubivog Španca

Kada igra Nik Kirjos to mora biti šou. Da li u pozitivnom ili negativnom smislu, više nikome nije ni važno. Tako je bilo i ove melburnške večeri kada se u borbi za četvrtfinale Australijan opena, pred svojim, veoma glasnim navijačima sastao sa Rafaelom Nadalom. I izgubio od boljeg, iskunijeg i, nema sumnje motivisanijeg. Na kraju je, posle više od tri i po sata odličnog tenisa bilo 3:1 za Rafu, po setovima 6:3, 3:6, 7:6 (6), 7:6 (4).

Ovaj susret je ima podseban, značaj, to jest uvod pošto je Australijanac, poznat po dugačkom i nepromišljenom jeziku tri puta u dosadašnjih sedam odmeravanja srušio Španca, ali ga je i više puta nepotrebno prozivao. A ko ljuti Rafu teško da može da se provede dobro. Pa čak i kada igra pred svojim navijačima na svojoj, a ne Rafinoj omiljenoj podlozi. 

Izabrane vesti

Otvorio je Nadal meč kako se samo poželeti može sudar na velelepnoj Rod Lejver areni osvojivši prvi set, ali se nakon toga malo povukao i otvorio teren Australijancu koji se razigrao uz veliku pomoć grlate publike. Naravno, to prvog tenisera sveta nije posebno impresioniralo, ipak je za njim ogromno iskustvo, ali je dalo krila domaćem igraču koji je ponovo pokazao nerevovatan, ali i dalje neiskorišćeni talenat. Izjednačio je zasluženo, a zatim nastavio da bombarduje iskusnijeg rivala iz svih pozicija.

No, Nadal je veliki majstor odbrane, čovek spreman kao sajla i brz kao munja. Kanonski napadi stizali su sa drugog kraja terena sve vreme, ali španska odbrana nije pala. U taj-brejku je preovladala mirnoća i strpljenje Matadora sa Majorke koji je surovom egzekucijom poveo sa 2:1 u setovima.

Odmah na početku četvrtog dela meča Nadal je iskoristio zalet i napravio brejk, dok je Ludi Nik počeo da se muči sa grčevima i povredama. Verovatno je tada počeo da oseća posledice prethodnog, veoma teškog susreta protiv Karena Hačanova, dok je Rafa toliko utegao odbranu da je delovalo kao da je digao zid posred terena. Poput davljenika, Kirjos je uspeo da dođe bukvalno očajničkim potezima do brejka kada je Nadal servirao za pobedu pri 5:4, i tako zakuvao kraj ovog susreta. Imao je Nadal priliku da odmah vrati protivniku milo za drago, ali se ovaj nekako iskobeljao. Rešio je Španac potom sve u još jednom taj-breku.

Protivnik Špancu u borbi za polufinale će biti Dominik Tim koji je ranije runtiski u tri seta savladao iskusnog Francuza Gaela Monfisa. Ukoliko pređe i tu prepreku Nadal će ostati na prvom mestu ATP liste bez obzira šta uradi Novak Đoković.  

ATP REZULTATI 8. DANA AO

Vavrinka - Medvedev 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (2), 6:2
Tim - Monfis 6:2, 6:4, 6:4
Zverev - Rubljov 6:4, 6:4 i 6:4
Nadal - Kirjos 6:3, 3:6, 7:6 (6), 7:6 (4).

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara