Dušan Lajović (foto: AFP)
Dušan Lajović (foto: AFP)

Žreb se otvorio, ali nervozni Lajović bez odgovora na preko 50 vinera "laki luzera" Štrufa

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 15:26

Srpskom teniseru osvajanje prvog seta nedovoljno za plasman u osminu finala mastersa u Madridu

Impresivno je delovala pretprošla nedelja u Banjaluci iz vizure Dušana Lajovića, nakon podizanja pehara Srpska Opena trijumfalno je nastavio i u Madridu, ali nakon što je pobedom nad Feliksom Ože Aljasimom objodinio tri top 10 skalpa u nedelju dana, naišao je na nadahnutijeg i danas kvalitetnijeg tenisera sa druge strane mreže. Ovojio je prvi set, ali u nastavku nije uspeo da se odupre moćnim udarcima Jan-Lenarda Štrufa, čoveka koji je u glavni žreb madridskog mastersa upao kao srećni gubitnik - 1:2 (7:6, 3:6, 3:6).

Prava šteta što je Nemac baš danas pronašao svoj možda i najbolji tenis od starta sezone jer se Duciju nakon što je srušio Ožea, žreb do četvrtfinala i potencijalnog okršaja sa Stefanosom Cicipasom poprilično otvorio. Bio je favorit u duelu sa Štrufom, inače 65. teniserom sveta, a da je kojim slučajem nastavio seriju od sedam pobeda kojoj je danas došao kraj, udario bi na Argentinca Kaćina (67.) ili Amerikanca Tijafoa kojem uprkos činjenici da je 11. na ATP listi, šljaka nije omiljena podloga.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, čitavog popodneva Štruf je bio briljantan iz forhenda, a nije mnogo zaostajao ni bekhendom. To je rezultiralo brojku od 52 vinera, duplo više od srpskog tenisera koji se često mučio na ritetnu i slao poprilično plitke loptice. Mamio je tako razgoropađenog Nemca.

Nije Duci dobio previše šansi za brejk danas. Pri vođstu 5:4 propustio je jednu koja je imala težinu set lopte, ali nije mnogo tugovao zbog toga, jer sigurnim taj-brejkom došao do vođstva u setovima. U narednom mu rival nije dozvolio niti jednu šansu za brejk dok je u trećem periodu igre sve četiri preostale propustio u drugom gemu. Očigledno da je to uticalo na raspoloženje srpskog tenisera koji je u nastavku meča bio poprilično nervozan pomogavši tako Štrufu da napravi ključni brejk i povede sa 3:2. Nakon toga nije bilo povratka za Lajovića.

Prošlu nedelju počeo je kao 40. teniser sveta, a od naredne, kada bude ažurirana ATP lista, pašće najizvesnije za pet pozicija.


tagovi

Dušan LajovićJan-Lenard ŠtrufATP Madridmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara