©Reuters
©Reuters

Žreb za AO: Novak pre finala sa Alkarasom, protiv Sinera, Cicipasa, Šeltona...

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 06:07

Sve spremno za prvi grend slem u 2024. godini

Žreb za predstojeći Australijan open održan je u Melburnu, a sve oči uprete su u potencijalno finale muškog singla između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa.

Najbolji teniser sveta na dobro poznatom terenu će napasti 25. grend slem titulu međutim pred njim neće biti lak posao. Posle prva dva koraka na kojima se očekuje da rutinski preskoči prepreke u vidu kvalifikanta i domaćih tenisera, Đoković bi već na trećem koraku mogao da se nađe na prvom pravom testu jer su mu potencijalni rivali Endi Mari i Gael Monfis.

Izabrane vesti

Novak bi drugu nedelju u Melburnu mogao da otvori protiv Amerikanca Bena Šeltona protiv kojeg je odigrao nezaboravno polufinale US Opena u 2023. godini, potom bi Đoković u potencijalnom četvrtfinlu mogao da se susretne sa prošlogodišnjim rivalom u finalu Stefanosom Cicipasom. U Đokovićevoj polovini žreba nalazi se i Janik Siner, četvrti nosilac i veliki dužnik prvom reketu sveta s obzirom na to da je Italijan jesenas dva puta savladao našeg asa. Ipak, da bi stigao do polufinalnog duela sa Novakom, Siner će pretodno morati da slavi u duelu sa Andrejem Rubljovim.

Na drugoj strani žreba, osim Karlosa Alkarasa, nalaze se Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Aleksander Zverev i Holgar Rune, te je pred Špancem veoma težak posao.

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri Laslo Đere će takičenje otvoriti protiv Artura Kazoa iz Francuske koji je dobio vajld kard, dok bi već na drugom koraku mogao da ga dočeka Rune. Protivnik Dušana Lajovića na početku takmičenja biće kvalifikant, Miomir Kecmanović otvara turnir protiv Josukea Vatanukija iz Japana, dok će Hamad Međedović će kroz kvalifikacije pokušati da obezbedi mesto na glavnom delu turnira.

Kod dama trofej brani Arina Sabalenka, a srpkinja Aleksandra Krunić će se u prvom kolu u sastati sa Klarom Burel iz Francuske. Naša druga teniserka, Olga Danilović, bori se za mesto na turniru kroz kvalifikacije i danas je očekuje duel sa Turkinjom Zejnep Sonmez.



tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara