"Đoković je osvojio pet pehara na Australijan openu"
"Đoković je osvojio pet pehara na Australijan openu"

Žreb za Australijan open: Đoković - Federer u polufinalu, Novak sa Marijem za titulu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.16. | 08:55

Moguć srpski duel u trećem kolu, težak zadatak za naše dame

Đoković je osvojio pet pehara na Australijan openuOčekivano lak posao na startu i teniski klasik u polufinalu. Novak Đoković je n žrebu za Australijan open za prvog rivala dobio 19-godišnjeg Hjon Čunga iz Južne Koreje, trenutno 51. an ATP listi koji, naravno, ne bi trebalo da mu bude prepreka na putu na projektovanom finalu, gde će na ga pretposlednjoj stepenici sačekati - Rodžer Federer.

Žrebom u Melburnu odlučeno je da, ako savlada Azijata, prvi reket sveta u drugom kolu igra protiv protiv boljeg iz duela Ivan Dodig (Hrvatska) - Kventin Hali (Francuska), dok je u trećem moguć srpski okršaj pod uslovom da prethodno Filip Krajinović eliminiše Denisla Kudlu (SAD)i boljeg iz susreta Gabišvili (Gruzija) - Sepi (Italija).

Izabrane vesti

Branioci pehara, Novak Đoković i Serena VilijamsPosle toga projektovani rivali Novaka Đokovića na putu do šestog trofeja u Australiji su: Žil Simon (Francuska) u osmini finala, Kei Nišikori (Japan) u četvrtfinalu, Rodžer Federer (Švajcarska) u polufinalu i Endi Mari (Velika Britanija) u završnoj borbi za pehar prvog grend slema u sezoni.

Projekcija četvrtfinalnih mečeva izgleda ovako:

Đoković - Nišikori
Federer - Berdih
Nadal - Vavrinka
Ferer - Mari.

Na istoj strani žreba gde i Đoković i Krajinović nalazi se još jedan Srbin, Dušan Lajović. Njegov prvi rival je izuzetno zahtveni Sem Kveri iz Sjedinjenih Američkih Država. Sa suprotne strane u lov na što bolji plasman krenuće Viktor Troicki koji je 21. nosilac i u prvom kolu igra sa Špancem Danijelom Munjozom de la Navom. Posle toga ga čeka okršaj sa boljim iz duela Danijel Himeno Travera (Španija) - kvalifikant. U trećoj rundi igrao bi sa Kanađaninonm Milošem Raonićem.

Rodžer Federer na startu igra protiv Nikoloza Basilašvilija (Gruzija), Španac Rafael Nadal će možda i u derbiju prve runde za rivala imati sunarodnika Fernanda Verdaska, Endi Mari kreće od Miše Zvezreva (Nemačka), a Stanislas Vavrinka će se nameriti na Rusa Dimitrija Tursunova.

Jelena Janković i problem sa vrućinomŠto se dama tiče, naše predstavnice su uglavnom dobile težak zadatak. Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković postavljena je za 19. nosioca, u prvom kolu igra protiv Polone Hercog (Švajcarska) i ako je savlada naleteće na biolju iz okršaja Laura Zigmund (Nemačka) - Kiki Bertens (Holandija).

Ana Ivanović je 20. nosilac, počinje turnir od Tami Peterson iz Australije, kojoj su organizatori uručili specijalnu pozivnicu, posle nje sledi duel sa boljom iz duela Jarmila Volf (Australija) - kvalifikantkinja, zatim sa Medison Kiz (SAD), pa Simona Halep.

Rumunka bi mogla da bude i rival Bojani Jovanovskoj, ako ova na startu savlada opasnu Aliz Korne iz Francuske.

Prvi rival Aleksandri Krunić biće Eženi Bušar (Kanada), dok će, ako prođe kvalifikacije, Ivana Jorović,  dospeti do glavnog žreba.

Prošlogodišnja šampionka Serena Vilijams turnir počinje protiv Kamile Đorđi iz Italije.

Australijan open počinje u ponedeljak, 18. januara i trajaće do 31. januara.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

žrebWTAViktor TroickiNovak ĐokovićJelena JankovićFilip KrajinovićDušan LajovićBojana JovanovskiAustralijan openatpAna Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara