Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Zvanično: Novak ne igra Indijan Vels četvrtu godinu zaredom

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 04:57

Srpski as se povukao sa žreba Mastersa u Kaliforniji, potvrdili organizatori turnira

Sada je i zvanično – Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Indijan Velsu ove nedelje. Organizatori turnira iz Serije 1.000 potvrdili su da se Srbin i formalno povukao sa žreba jer mu vlasti SAD-a nisu dozvolile da uđe u zemlju zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa.

Pre nekoliko dana je senator američke države Florida Rik Skot otkrio da je Đokovićev zahtev da dobije dozvolu da igra u Severnoj Americi ovog meseca odbijen.

Izabrane vesti

Dobili smo informaciju kako je odbijen zahtev Đokovića za ulazak u našu državu. Ipak verujemo da se takva odluka može promeniti“, rekao je Skot.

Turnir ATP 1.000 u Indijan Velsu počinje ove nedelje u kalifornijskoj pustinji, a zatim sledi Masters u Majamiju koji će Đoković izvesno da propusti ukoliko se američke vlasti ne predomisle.

Đoković će tako i četvrtu godinu zaredom da propusti prvi Masters sezone u Indijan Velsu.

Sjedinjene Države i dalje ne dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju, a Uprava za bezbednost saobraćaja je nedavno nagovestila da se politika neće promeniti najmanje do sredine aprila.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE NOVAK ĐOKOVIĆ DA OSVOJI ROLAN GAROS JE 2,50.

Zbog nevakcinacije Đoković je deportovan iz Australije neposredno pre Melburna 2022. Posle toga je Srbin osvojio Vimbldon, propustio je i US Open prošle godine zbog ograničenja putovanja. Vratio se naš as u Australiju u januaru ove godine, dominantno osvojio Australijan open 2023. za rekordnu 22. grend slem titulu u pojedinačnoj konkurenciji. On je prošle nedelje u Dubaiju stigao do niza od 20 pobeda, ali ga je Rus Danil Medvedev savladao u polufinalu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Đokovića će u kalifornijskoj pustinji da zameni Nikoloz Basilašvili, navodi se u kratkom saopštenju Indijan Velsa.

U petak su i Teniski savez SAD i organizatori US Opena izrazili podršku Đokovićevom zahtevu da mu se dozvoli ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona koje je naš sport ikada video“, napisano je na zvaničnom Tviteru nalogu US Opena.

Za Novaka je, ipak, važnije da SAD do početka grend slema u Njujorku krajem avgustu ukine odluku da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u zemlju. Prema najavama iz te države, ona bi trebalo 1. maja da bude stavljena van snage.


tagovi

Novak ĐokovićATPIndijan VelsATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara