(©Reuters)
(©Reuters)

Zverev iskoračio ka polufinalu Završnog mastersa

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 18:27

Sa Đokovićem za plasman u završnicu turnira u Londonu

Drugo kolo grupe Tokio 1970 na Završnom mastersu u Londonu otvorili su Aleksandar Zverev i Dijego Švarcman, a Nemac je slavio sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:3.

Na startu turnira oba tenisera su zabeležila maksimalne poraze i današnji meč za njih je bio biti ili ne biti. Danil Medvedev je bio bolji od Zvereva (6:3, 6:4), a Đoković je bez većih poteškoća savladao Švarcmana (6:3, 6:2), pa je Nemac pobedom u međusobnom duelu sa omalenim Argentincem napravio važan korak ka plasmanu u polufinale, a Švarcman je svoje šanse sveo na minimum.

Izabrane vesti

Servis Rusa rođenog u Hamburgu (čak deset asova) i vineri uz nešto bolji ritern napravili su razliku dovoljnu da Zverev upiše prvu pobedu, ali i povede sa 3-2 u međusobnim okršajima sa Dijegom Švarcmanom.

Prvi meč dana i pobeda Zvereva olakšali su kalkulacije za treće kolo.

Ukoliko Novak Đoković u drugom meču dana bude slavio protiv Medvedeva sa 2:0, najbolji teniser sveta će se automatski plasirati u polufinale. Ako srpski as bude trijumfovao sa 2:1, polufinale neće biti daleko, ali plasman u isto neće osigurati kolo pre kraja grupne faze.

Nakon što su obojica bila sigurna na svom servisu, prvi je pokleknuo Aleksandar Zverev. Ipak, Švarcman nije uspeo da materijalizuje brejk i vratio je Zvereva u život. Nemac se stabilizovao, počeo da pogađa prvi servis i više nije bilo problema. Osvojio je Aleksandar Zverev četiri gema u nizu, a pasivna igra došla je glave Švarcmanu u prvom setu. U završnom gemu mogao je Argentinac zahvaljujući problematičnim servisima Zvereva da se vrati u set i zakomplikuje situaciju, ali je na dve brejk lopte Nemac stigao do željenog servisa, ekspresno spasio obe brejk lopte i osvojio uvodni set.

Iako je i u drugom setu bolje krenuo Zverev, Dijego Švarcman je sredinom seta vratio brejk, a potom i okrenuo rezultat u svoju korist. Viđena je velika borba u završnici drugog seta u kojoj se bolje snašao Dijego Švarcman. Pri rezultatu 5:4 za Argentinca, zakazao je servis nemačkom teniseru i meč je otišao u treći set.

Sve do rezultata 2:2 u trećem setu teniseri su uspevali da zadrže svoj servis, a prvi je posustao Švarcman i više nije bilo povratka. Argentinac nije uspeo da održi ritam iz završnice drugog seta, kasnio je na udarce, što je iskoristio Zverev da se konsoliduje i krene u kontranapad. Držao je sve u svojim rukama Nemac, fantastično servirao i sve bolje riternirao, vodio je 5:3 i za kraj napravio novi brejk.

U trećem kolu, koje je na programu u petak, Aleksandar Zverev igra protiv Novaka Đokovića, a Dijega Švarcmana očekuje susret sa Danilom Medvedevim.



tagovi

Aleksandar ZverevDijego ŠvarcmanNovak ĐokovićDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara