Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Zverev izbacio Lajovićevog dželata i upisao 100. pobedu na mastersima, Cicipas preokretom do prolaza

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 16:01

Nemac i Grk u četvrtfinalu turnira u Rimu

Najveći favoriti za titulu u Večnom gradu čiste sve pred sobom s više ili manje poteškoća, a Aleksander Zverev će za razliku od konkurencije nešto duže pamtiti meč osmine finala mastersa u Rimu. Nemac je trijumfom nad Aleksom de Minorom stigao do 100. pobede na turnirima iz serije 1000 – 2:0 (6:3, 7:6).

Australijanac lagano poslao kući Dušana Lajovića i Tomija Pola, ali u trećoj rundi udario je u armirani beton. De Minor kao da je igrao skvoš, a ne tenis. Poput zida bio je Aleksander Zverev, na svaki udarac protivnika imao je adekvatan odgovor i nije dopustio da dođe do iznenađenja. Dobro je servirao, fantastično riternirao – vratio 48 odsto prvih i 41 odsto drugih servisa – i za manje od dva časa igre plasirao se u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Dobio je Nemac prvi direktna duel sa australijskim teniserom na šljaci, učinak nije pokvario i ostao je samo na jednom porazu protiv Aleksa de Minora – na ATP kupu pre dve godine. Dakle, braneći boje državnog tima. Ni u drugom meču na mastersu u Večnom gradu nije rivalu prepustio set, a u narednoj fazi čeka boljeg iz duela Garin – Čilić.

Napravio je Aleksander Zverev brejk na samom startu meča, potom još jedan osvojivši maratonski gem. Uljuljkala ga je prednost od 5:1, vratio je jedan brejk Australijanac, ali je momak iz Hamburga, ipak, rutinski set priveo kraju. Drugi je bio dijametralno suprotan od prvog, razmenili su po dva brejka, pružio je De Minor snažniji otpor. Do taj-brejka. U “13. gemu” vratio se na staro.

Aleksander Zverev se prošetao do četvrtfinala, ne i Stefanos Cicipas. Prolio je znog Grk, kako bi eliminisao Karena Hačanova. Izašao je iz minus faze, napravio je preokret i posle izgubljenog prvog seta četiri puta oduzeo servis Rusu – 2:1 (4:6, 6:0, 6:3).

Probidio se Stefanos Cicipas posle gubitka prvog seta, zgromio je u nastavku Karena Hačanova – impresivao bio u drugom setu koji je dobio bez izgubljenog gema – i u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz okršaja Krajinović – Siner.


tagovi

Aleksander ZverevStefanos CicipasAleks de MinorKaren Hačanovatp rimMasters RimATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara