©Reuters
©Reuters

Zverev puca od samopouzdanja i tutnji ka završnici Rolan Garosa, Dimitrov je postao njegova stalna mušterija

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.06.23. | 22:59

Bugarin propustio previše šansi u drugom i trećem setu da se uključi u ravnopravnu borbu za prolaz u četvrtfinale, pa je opet morao da položi oružje pred hladnokrvnim nemačkim teniserom – 1:6, 4:6, 3:6

Aleksandru Zverevu prija pariska šljaka, pa nezaustavljivo prodire ka novoj zavrnici Rolan Garosa. U prethodna dva navrata je stizao do polufinala, a ove godine evo ga u četvrtfinalu, bez namere da se tu zaustavi. Nemački tenier je četvrtfi put uzastopno uzeo meru Grigoru Dimitrovu u međusobnim okršajima, ali mu je večeras pokazao da uvom trenutku definitivno nisu na istim talasnim dužinama kada je kvalitet igre u pitanju – 6:1, 6:4, 6:3.

Bugarski teniser je meč okončao sa okruglo 50 neiznuđenih grešaka, što je bilo previše da bi se pružio ozbiljniji otpor tako kvalitetnom protivnilku kao što je 27. reket sveta.

Izabrane vesti

Razliku u klasi Zverev je demonstrirao u drugom setu, koji je bio najneizvesniji i u kojem je delovalo da Bugarin ima veliku šansu da dođe do izjednačenja. Napravio je Dimitrov brejk pri rezultatu 2:2, potom poveo i sa 4:2, ali je onda usledio najvažniji psihološki trenutak meča. Bugarski teniser je u narednom gemu imao čak četiri brejk šanse, ali je sve propustio, a onda je Nemac osvojio brejk bez izgubljenog poena i do kraja seta sve gemove rešio u svoju korist.

Prvi set je trajao pola sata, drugi sat vremena i skupo je koštao Dimitrova, koji je doživeo novi pad i otvorio rivalu vrata četvrtfinala. Zverev je treći set otvorio sa 3:0, ali je bilo prosto neverovatno šta je sve Dimitrov uspeo da prokocka do tada. U prvom gemu trećeg seta Bugarin je imao tri brejk šanse, a u trećem četiri. Zverev je pokazao neverovatnu psihološku snagu, prosto je odisao sigurnošću i samopouzdanjem, pa je bilo jasno da 29. teniser na planeti teško može da se vrati u meč.

Ipak, Dimitrov je teškom mukom nekako uspeo da unese neizvesnost u treći set. U petom gemu je konačno uspeo da napravi drugi brejk iz 16. pokušaja, potom je izjednačio i na 3:3, ali se opet ugasio. Zverev je došao do prednosti na svoj servis, a onda u osmom gemu iskoristio treću brejk šansu i došao do prilike da servira za meč. Naravno, tu šansu nije propustio, pa je već je iskoristio prvu u dve meč lopte i zasluženo slavio.

Nemac će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija, koji je do četvrtfinala Rolan Garosa stigao bez izgubljenog seta. Ovoga puta je bez ikakvih problema eliminisao Japanca Jošihita Nišioke, koji je imao i dosta problema sa povredom, pa je u drugom nije osvojio ni gem, a u trećem samo. U prvom je bilo dosta dramatično, ali je Argentinac uspeo da slavi u taj-brejku sa 10:8 i dođe do dragocene prednosti. Na kraju bilo je 7:6(10), 6:0, 6:1.

Ečeveri je pokazao zavidan kvalitet igre u Parizu, a od velike važnosti u četvrtfinalu biće to što je je sačuvao snagu i posao u osmini finala završio za 124 minuta igre.



tagovi

Rolan Garos 2023Aleksandar ZverevGrigor Dimitrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara