Aleksander Zverev (Reuters)
Aleksander Zverev (Reuters)

Zverev se nameračio na novo masters finale: Nek se spreme Siner ili Cicipas

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 13:49

Nemac pobedio Čileanca Kristijana Garina i plasirao se u polufinale mastersa u Rimu

Nestao je Aleksander Zverev pre pet dana u finalu mastersa u Madridu, dozvolio mlađanom Karlosu Alkarazu da ga počisti sa terena za 64. minuta i prikazao izdanje nedostojno trećeg tenisera planete. Za priliku za popravni, Nemac se bori u Rimu gde je za nešto manje od dva sata savladao Čileanca Kristijana Garina i plasirao se u polufinale - 2:0 (7:5, 6:2).

Kako je prvi obavio posao u četvrtfinalu, Zverev može na miru da isprati okršaj Janika Sinera i Stefanosa Cicipasa jer će mu jedan od njih dvojice biti rival na pretposlednjem stepeniku do trona. Nemac želi trijumf na turniru na kojem je 2017. godine trofejem u Foro Italiku postao jedini igrač uz Endija Marija koji se umešao u dominaciju Nadala i Novaka Đokovića od 2005. godine.

Izabrane vesti

Ozbiljna borba sa 45. teniserom sveta trajala je do 5:5 u prvom setu. U sedmom gemu Zverev je stigao do brejka, ali već u narednom dozvolio rivalu da uzvrati istom merom. Pri rezultatu 5:5, Zverev je dobio gem bez izgubljenog poena na servis Garina, u narednom se suočavao sa dve brejk lopte, ali je obe neutralisao, te iskoristio drugu set loptu za vođstvu.

U narednom setu, secenario je bio potpuno drugačiji. Zverev ga je otvorio brejkom i maltene u svakom servis gemu rivala ozbiljno pritiskao servis protivnika pretivši brejk loptama. Nakon što je drugi put oduzeo servis Garinu i poveo 4:1, bilo je jasno da će meč uskoro biti gotov.

Sjajno su u drugom setu trećeg tenisera planete služili forhend i bekhend, ali i seervis. Za čitav meč upisao je 24 vinera, 11 iz forhenda, devet iz bekhenda. Ostalo su bili as udarci. Nije Čileanac mogao ništa u drugom delu igre protiv raspucanog Zvereva koji je osvojio 13 od 16 poena kada je ubacio prvi servis.

Na kraju zaključak da bombardera iz Hamburga krasi ozbiljana konstantnost na masters turnirima koji se igraju na šljaci. Od poslednjih 13 na kojima je igrao, u osam navrata je stizao bar do polufinala.

MASTERS RIM – ČETVRTFINALE

Petak

Zverev - Garin 2:0 (7:5, 6:2)

12.30: (1,45) Cicipas - Siner (2,55)

14.00: (1,45) Rud – Šapovalov (2,55)

20.30: (1,17) Đoković - Ože Alijasim (4,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksander ZverevKristijan Garinatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara