Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zverev se nije okliznuo na vimbldonskoj travi, pometlao je Grikspura

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 16:12

Nemac prošao u drugo kolo u dvoranskim uslovima - 0:3

Posle poraza Stefanosa Cicipasa, jednog od glavnih favorita na Vimbldonu, sa posebnom pažnjom se gledaju mečevi nosioca na Vimbldonu. Aleksandar Zverev je izašao na centralni teren i nije se okliznuo i sapleo na prvoj prepreci. Igrao je protiv Holanđanina Talona Grikspura i slavio sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:1).

U momentu kada na Vimbldonu traje kiša, Zverev je imao privilegiju da igra pod zatvorenim krovom, dakle u dvoranskim uslovima, i bolje se snašao od 124. tenisera sveta.

Izabrane vesti

Kako je i sam istakao, igrao je na istorijskom mestu, ali to ga nije pokolebalo. Nije mu napravilo problem ni to što je u Haleu poražen od Umbera.

Igralo se brzo, ređali su se sevis gemovi, a Zverev je već u prvom setu stigao brzo do dva brejka, poveo sa 5:1 i time nagovestio kako bi meč mogao da se završi.

Nastavio je Zverev sa dobrim tenisom i u drugom setu, brzo napravio dva brejka, a onda je nastavio da rešeta protivnike i u trećem setu i tu više nije bilo nikakvog spasa po Grikspura.

Može da raduje Zvereva i što ga je servis služio, zabeležio je 20 as udaraca i osvojio je 77% poena na prvi servis. Na drugom servisu je bio na 48%.


tagovi

Aleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara