Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zverev u polufinalu Madrida, zakazao revanš Cicipasu

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 00:32

Nemac se pobedom (6:3, 7:5) nad Feliksom Ože Alijasimom plasirao u polufinale gde ga čeka dužnik iz Monaka

Savladavši Feliksa Ože Alijasima u dva seta (6:3, 7:5), Aleksander Zverev se plasirao u polufinale turnira u Madridu gde će imati priliku da se revanšira Stefanosu Cicipasu za nedavni poraz u Monte Karlu.

Zverev je sezonu turnira na šljaci otvorio u Monaku gde je u polufinalu eliminisan od Cicipasa (6:4, 6:2). Poraz od grčkog tenisera u čuvenoj kneževini ujedno je produžio je niz turnira trenutno trećeg reketa sveta koji se posle neuspeha na prvom koraku u Minhenu preselio u Madrid gde će u novom polufinalu imati priliku da naplati dug petom teniseru na ATP listi.

Izabrane vesti

Nemac je odlično ušao u susret sa kanadskim predstavnikom i već u drugom gemu na servis rivala stigao do brejka. Rano stečenu prednost Zverev je očuvao do devetog gema u kojem je Ože Alijasim serbirao za ostanak u setu, međutim novi brejk rivala uticao je da 10. teniser sveta izgubi prvi set posle 34 minuta igre.

I početak drugog seta obeležila je bolja igra Zvereva koji je iz prve prilike došao do brejka, a potom materijalizovao prednost sprečivši ribrejk Kanađanina koji je imao dve šanse da ekspresno uzvrati osvajanjem gema na servis rivala.

Nakon što treći teniser na ATP listi nije uspeo da iskoristi četiri brejk lopte pri rezultatu 4:1, usledio je povratak Ožea Alijasima u drugi set serijom od tri gema u kojoj je nadoknadio brejk zaostatka.

Posle serije kojom je stigao do izjednačenja deseti teniser sveta imao je pri rezultatu 4:4 brejk loptu i šansu da režira potpuni preokret setu, međutim nakon prošuštene šanse ponovo se našao u podređenom položaju, a nakon šro je u desetom gemu drugog seta uspeo da spase dve meč lopte, poklekao je u dva gema kasnije kada je rival napravio brejk za pobedu nakon sat i 57 minuta igre.

Savladavši Kanađanina Zverev je zakazao polufinale protiv Cicipasa koji je ranije danas u tri seta eliminisao Rubljova (6:3, 2:6, 6:4), a bolji iz ovog polufinala će se u duelu za pehar sastati sa pobednikom susreta Đoković - Alkaraz.


tagovi

Aleksander ZverevFeliks Ože AlijasimATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara