"Gazeta delo sport"
"Gazeta delo sport"

Buongiorno Italia: Neprolazni Doktor, magični Menez i super Inter!

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.09.14. | 10:50

Na Apeninima se danas slavi veliki Valentino Rosi, fantastičan gol Meneza u pobedi Milana, kao i odličan start Nerazura u Seriji A

Gazeta delo sport

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Trijumfi Valentina Rosija na VN San Marina u Moto GP, Milana i Intera u Seriji A, kao i sve otvoreniji sukob rukovodilaca najjačih klubova Serije A s predsednikom Lacija Klaudijom Lotitom su glavne teme na naslovnim stranama italijanske sportske štampe

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Beskrajni Vale", centralni je naslov na prvoj strani Gazete delo sport koji slavi prvu pobedu Valentina Rosija u tekućoj sezoni Moto GP na VN San Marina u Mizanu.

"Na pobedničkom postolju sam se odećao kao papa", izjavio je Doktor po obaranju rekorda Lorisa Kapirosija od 17 godina između prvog i poslednjeg trijumfa. Valentino je prvi put pobedio u Brnu 1996. godine i juče postavljeni rekord bi mogao da bude i poboljšan jer će Rosi "jahati" i sledeće sezone. Rosi je posvetio pobedu tragično preminulom Simončeliju pre dve godine na VN Malezije.

Druga dva noseća naslova su posvećana milanskim klubovima koji su "vaskrsli" na početku ove sezone. "Inter Settebello" je naslov koji aludira na sinonim koji Italijani koriste za njihovu vaterpolo reprezentaciju i činjenicu da su i ove sezone Neroazuri sedam puta "bušili" mrežu Sasuola. Gazeta prenosi i polemičko pitanje Macarija Rafi Benitezu povodom ocene španskog stručnjaka da se trener Intera oslanja samo na defanzivnu taktiku: "I posle kažu da ja igram samo na kontranapad?"

"Milan peta petica", veliča Gazeta gest francuskog fudbalera Meneza kojim je obezbedio pobedu Milanu protiv Parme 5:4. "Luda utakmica odlučena genijalnim potezom Meneza. Parma ljuta na sudiju. Rosoneri u vrhu tabele sa Juveom i Romom. U subotu Inzagi staje na crtu Alegriju", kroki je jučerašnje poslednje utakmice drugog kola Serije A.

Na prvoj strani nalazimo i sliku Rafe Beniteza čiji je Napoli juče izgubio od Kjeva na San Paolu, a navijači su za to okrivili predsednika kluba i trenera: "Kjevo uzdrmalo Napoli. San Paolo negoduje protiv De Laurentisa i Beniteza."

Posle napada rukovodilaca Rome na sve veću eksponiranost Klaudija Lotita u italijanskom fudbalskom savezu i reprezentaciji i Juventus se obrušio na gazdu Lacija. "Marota: Lotito je opasan. Ima previše moći i ponaša se kao kabadahija", prenete su reči generalnog direktora Stare dame Bepea Marote. "Ja pričam samo sa Anjelijem", replicirao je Lotito aludirajući na to da su njegovi sagovornici isključivo predsednici ili vlasnici klubova, a ne njihovi zaposleni.

Gazeta registruje i uspeh Alberta Kontadora koji je trijumfovao na Krugu oko Španije, popularnoj Vuelti. Na kraju, italijanski list izveštava svoje čitaoce o trijumfu zvezda NBA na Svetskom prvenstvu u Španiji protiv izabranika Saše Đorđevića.

"SAD, 129 koševa za petu titulu svetskog prvaka, Srbija uništena".

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere delo sport

"Lacio, zajedno se leti", noseći je naslov rimskog sportskog dnevnika sa slikom najboljeg fudbalera Nebeskoplavih Antonija Kandreve. List naglašava da je trijumf Piolijevih izabranika protiv Ćezene sazreo pred punom severnom tribinom Olimpika čime je okončan poluogodišnji protest navijača Lacija protiv predsednika Lotita. Kao i Gazeta, i Korijere prenosi reči generalnog direktora Juventusa: "Marota protiv Lotita: opasnost po fudbal".

"Roma, formulisane premije za osvajanje skudeta", naslov je posvećen Đalorosima. Navodi se da će svaki fudbaler dobiti 200.000 evra ako Roma četvrti put u svojoj istoriji postane prvak Italije, a da će igrači biti nagrađeni i za prolazak u nokaut fazu Lige šampiona.

"Milan, blesavo 5:4, Inter sedam golova, pad Napolija", sažet je u jedan naslov učinak tri velika tima Serije A.

Korijere objavljuje i ekskluzivni intervju sa Karlom Ančelotijem: "Osvojiću sve ponovo sa Realom", poručio je italijanski stručnjak uprkos lošem startu u šampionatu.

"Legenda Vale, trijumf u Mizanu", slavi pobedu Rosija na VN San Marina u Moto GP Korijere.

TUTTOSPORT

Tutosport

Torinski sportski list otvara današnje izdanje sa nadom španskog fudbala Alvarom Moratom i porukom treneru Alegriju pred premijerni meč Juventusa u Ligi šampiona protiv Malmea: "Pokaži nam ga". Tutosport piše da je Morati bilo dovoljno pet minuta protiv Udinezea da osvoji navijačer i čitav ambijent prvaka Italije.

"Pad Napolija. Poraženi i izviždani" je naslov koji opisuje poraz tima Rafe Beniteza od Kjeva u Napulju. "Ružan Torino, u Brižu promene", podvlači se poraz Granata od Sampdorije i istovremeno se najavljuje prva utakmica i mešanje karata trenera Venture pred meč Lige Evrope protiv Briža.

"Milan, dokaz snage. Odličan Inter plus 7", naslov je posvećen milanskim klubovima. "Inzagi pokorio Parmu sa magijama Meneza i stigao Juve i Romu. Eksplodirali Ikardi (3 gola) i Osvaldo (2): ponižen Sasuolo", siže je Tutosporta za jučerašnje dve pobede.

Tutosport ističe i prvu promenu na klupi u ovoj sezoni u profesionalnom italijanskom fudbalu, reč je o Kataniji koja se zahvalila Pelegriniju i pozvala Sanina, bivšeg trenera Sijene i Palerma.

Ni Tutusport nije propustio priliku da proslavi povratak na najviše pobedničko postolje Valentina Rosija na VN San Marina u Mizanu. "Valeovo brujanje: papski trijumf"

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaInterItalijaJuventusLacioMilanRomaSerija AValentino RosiŽeremi Menez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara