"TRENER FRAJBURGA KRISTIJAN ŠTRAJH"
"TRENER FRAJBURGA KRISTIJAN ŠTRAJH"

Achtung, achtung: Frajburg oslabljen, Domžale u totalnoj ofanzivi

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.17. | 16:06

Kvalitet je na strani Nemaca, ali Slovenci su maksimalno motivisani

TRENER FRAJBURGA KRISTIJAN ŠTRAJHImaju Domžale iskustva sa ekipama iz liga petice - prošle sezone na domaćem terenu dobili su Vest Hem koji je na kraju prošao - ali slovenački tim na gostovanju Frajburgu nije pokazao da je nešto specijalno naučio iz tog poraza. Nemci su dominirali u posedu lopte, kontrolisali dešavanja na terenu, igrali disciplinovano i pravo je čudo kako su na kraju postigli samo jedan gol (1:0).

U redovima domaćina vlada optimizam, čini se površno gledano - na "staklenim nogama". Domžale su slavile protiv estonske Flore i islandskog Valura, za vikend je rutinski savladan Ankaran, no jasno je da je Frajburg  neka sasvim druga dimenzija.

Izabrane vesti

Ipak, domaćin ima razloga da se isprsi pred gostima iz Baden-Virtemberga. Doduše, više zbog situacije u suparničkim redovima nego u svojim.

KVOTE ZA MEČ DOMŽALE - FRAJBURG (21.05)

Najbolji igrači Frajburga Maksimilijan Filip i Vinčenco Grifo napustili su Švarcvald stadion u ovom prelaznom roku tako da možda ni ne treba da čudi mučenje podmlađene Frajburgove ekipe u prvoj utakmici.

To nije sve. Povređeni su i napadač Karim Guede, veznjaci Onur Bulut, Jonas Mefert, kao i poljski talenat Bartoš Kapustka. Mladi reprezentativac Mark Oliver Kemf je dobio produženi odmor. 

Iako trener Domžalea Simon Rožman u revanšu neće moći da računa na vezistu Jana Repasa (suspenzija), te na povređene Jurea Matjašića i Nermina Hodžića, utisak je da su Nemci u lošijoj poziciji.

Da sumiramo, kvalitet, finansije i iskustvo su na strani Frajburga, ali Domžale će krenuti napred. Ulog je veliki, a realno - nema šta da izgubi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FrajburgkladionicaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara