Najbolji tim 32. kola Mozzart Bet Superlige: Tražili smo da se fudbal igra i u provinciji

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 11:19

Napokon imamo bar dva tima koja skreću pažnju van Beograda

Tražili smo da se fudbal igra (i) u provinciji. I – dobili smo. TSC je dve godine uzastopno marka na našim terenima, a ove sezone sjajno izgleda i Radnički 1923, što se odrazilo na učinak prilikom formiranja idealnog tima 32. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. U njemu su se našla čak četvorica fudbalera ekipe iz Bačke Topole i trojica predstavnka sastava iz Kragujevca. Na osnovu svega viđenog tokom vikenda – zasluženo.

Rekao je Žarko Lazetić da bi njegovom timu valjalo reći „vau, svaka čast“ posle izdanja u Humskoj. I stvarno: stisak ruke momcima u plavom. Zbog stila, utiska da su se komotno osećali na stadionu iznad Autokomande, kako su ograničili Partizan da nema nijednu priliku iz igre, dali dva gola, a mogli još toliko. Sve bez klasičnog špica.

Izabrane vesti

Zato što TSC ima uticajne igrače po bokovima, pa su Miloš Cvetković i Nemanja Petrović najpre zaustavili prilaze golu, a pokrenuli na desetine akcija na suprotnom kraju igrališta. Imali su sjajnu podršku u vidu neumornog Ifeta Đakovca koji je rolu krunisao asistencijom za Sašu Jovanovića, dok je najbolji igrač meča bio Miloš Pantović. Razneo je ionako klimavu odbranu crno-belih, namestio pogodak Aleksandru Ćirkoviću, uzdrmao prečku, ušao u još dve šanse... Stvarno, alal vera.

Baš kao i momcima koji igraju za Radnički 1923. Ovoga puta u ubedljivom slavlju u Kruševcu istakao se Miloš Ristić. Najpre asistencijom Luki Zoriću za inicijalnu prednost, potom i sa dva pogotka za konačnih 4:1. Uz to, Ristić je klasični zadnji vezni, nije mu u opisu posla da trese mreže, što njegovoj partiji daje dodatni kvalitet. Protiv Napretka su bili uticajni i štoper Milan Mitrović, te napadač Sali Viždi.


Dva predstavnika u idealnom timu kola ima i Čukarički. U poslednje vreme Bojica Nikčevič igra sve bolje, što je pokazao i protiv Mladosti dvema asistencijama, dok je dva gola autorizovao Brazilac Melo koji je pravo prolećno otrkrovenje i treći put uzastopno našao se u najboljih 11.

Idealni tim 32. kola Mozzart Bet Superlige Srbije posložen je u formaciji 4-2-3-1: Glazer (C. zvezda) 7 – Cvetković (TSC) 7,5, Mitrović (Radnički KG) 7, Korać (Vojvodina) 7, Petrović (TSC) 7,5 – Đakovac (TSC) 7,5, Ristić (Radnički KG) 8 –  Nikčević (Čukarički) 7,5, Viždi (Radnički KG) 7,5, Pantović (TSC) 8 – Melo (Čukarički) 8.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet SuperligaOmri GlazerMiloš CvetkovićMilan MitrovićSeid KoraćNemanja PetrovićIfet ĐakovacMiloš RistićBojica NikčevićViždi SaliMiloš PantovićMeloVinisijus Melo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara