"Lisandro Magalan (desno)"
"Lisandro Magalan (desno)"

Ajaks sprema teren za novog štopera iz Južne Amerike

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.10.17. | 11:14

I to iz Boke Juniors

Lisandro Magalan (desno)

Dobro iskustvo sa Davinsonom Sančezom prošle sezone naterela je Ajaksove čelnike da po novog štopera krenu ponovo u - Južnu Ameriku.

Izabrane vesti

Ovog puta Ajaksovi skauti uputili su se nešto južnije od Kolumbije, tačnije u Buenos Ajres gde su obnovili interesovanje za momka koga prate već pet punih godina. Radi se o štoperu Boke Juniors Lisandru Magalanu.

Ljudi zaduženi za praćenje igrača na teritoriji Južne Amerike ponovo su preporučili Magalana, a sportski direktor Mark Overmars nije ostao ravnodušan. On je, naime, odmah stupio u kontakt sa čelnicima Boke i raspitao se za mogućnost kupovine. Odgovor iz daleke Argentine nije bio potpun, pošto je Boka spremna da pregovaram, ali se o ceni još nije govorilo.

Kako se navodi, Boka je 2012. godine odbila Ajaksovu ponudu na 4.000.000 evra za tada 19-godišnjeg Magalana. Sada bi ta suma mogla da bude bar duplo veća,

Razlog zašto se Ajaks vratio članu olimpijskog tima Argentine sa poslednjih Olimpijskih igara jesu njegova dobra tehnika i izražene defanzivne sposobnosti. Dobro igra sa loptom u nogama, najradije šalje kratka dodavanja, što je Ajaksov trejdmark i ne srlja sa donošenjem odluka. Doduše, koncentracija mu je često osporavana među fudbalskim kritičarima, zbog čega se i nije pomerao van Boke godinama. 

U Ajaksu se nadaju da bi to mogli da srede i Magalana pretvore u materijal vredan možda koliko i Davinson Sančez, koga je Totenhem letos platio ravno 40.000.000 evra. 

(FOTO: action images)


tagovi

AjaksBoka juniorsEredivizijaEvropaHolandijaLisandro Magalan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara