Aksele, sjajno ti stoji žuto

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.08.18. | 20:05

Dortmund dobio fantastično pojačanje

Kada se računi budu svodili ovog leta po zatvaranju letnje transfer pijace, ljudi iz Dortmunda moći će da se pohvale da su doveli jedno od najboljih pojačanja u Evropi! Prema mišljenju redakcije MOZZART Sporta, jedno od pet najboljih ovog leta.

U Nemačkoj teško da će za ove novce naći veće ime i jaču kupovinu od Aksela Vitsela! Strašan posao završila je Borusija ovog popodneva. Pokušavao je uzalud trener Tjenđin Kvanžana Paulo Souza da prikriva Vitselove tragove i govori kako ga očekuje na treninzima u narednim danima, Vitsel je svoju kinesku epizodu završio. Jutros je Vitsel viđen na aerodromu u Dizeldorfu, a samo nekoliko časova kasnije sivi Volvo ga je dovezao pred Dortmundove prostorije, gde je završio potrebnu papirologiju i zvanično postao novi igrač Milionera. 

Izabrane vesti

Transfer je vredan 20.000.000 evra, što je za vezistu Vitselovih kvaliteta bagatela cena! Zaista, teško da bi neki klub za te pare mogao da napravi nešto više. Vitsel se obavezao na četvorogodišnju saradnju s novim klubom. On je danas, po dolasku u nove klupske prostorije, obelodanio kako je do saradnje sa Dortmundom došlo.
„Posle Mundijala bio sam rešen da se vratim u Evropu. Kada je poziv Dortmunda stigao, nisam razmišljao ni sekund. Jako sam ponosan što ću postati igrač Borsuije. Dortmund je jedan od najboljih i najvećih klubova na svetu. Ne mogu da dočekam da izađem pred Žuti zid i 81.000 navijača“.

Lusijen Favr je dobio ono što je toliko želeo. Raščistio je klub igrača koji očigledno nisu bili dostojni Dortmundove opreme, Mikel Merino je otišao u Njukasl, a Gonzalo Kastro u Štutgart. A na njihovo mesto doveo je strašno pojačanje, čije je vrednost gotovo kolika i ona za koju je klub prodao Merina i Kastra (zajedno 12.000.000 evra). 

Očekujemo još dosta toga od Dortmunda do kraja leta. Ponovo će to biti ona zanimljiva ekipa koju će mnogi voleti...

Foto: Action Images


tagovi

Aksel VitselLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara