Alimpijevićev komentar o igri Dobrića: Lazić? Ovo mu je najbolji meč otkako sam u Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.04.18. | 23:48

Trener Zvezde posle pobede nad Mornarom pričao o energiji navijača sa tribina, malim herojima, brojci o 60 odigranih utakmica...

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je posle plasmana u finale Jadranske lige da navijači imaju ogromne zasluge za taj rezultat, kao i da bi crveno-beli imali još bolje rezultate da je tako bilo tokom cele sezone.
“Moj glavni utisak je atmosfera u Pioniru - ona je pobedila večeras! Ovo je bila najbolja atmosfera od početka sezone, to je mišljenje moje i celog tima i stručnog štaba. Fantastična energija krcatog Pionira! Da je ovakav broj ljudi dolazio više tokom sezone, svi bismo izvlačili više iz sebe, od mladih igrača, pa do stranaca. Bili smo fascinirani kada smo ušli u dvoranu koliku podršku imamo i stvarno im hvala. Pokazalo se da je domaći teren velika prednost“, rekao je Alimpijević na konferencij za medije“

Mornar vas je naterao da igrate do kraja?
“Pošteno su nas namučili u sve tri utakmice. Trener Pavićević je odradio odličan posao ove sezone, napravio je dobar šuterski tim, našao im kretnje i napravio ono što je hteo.“

Izabrane vesti

Zvezda je sve bliže obrani trofeja na Jadranu?
“Što se nas tiče - došli smo na samo korak od titule. Ali, taj korak je uvek najteži. Za taj konačni cilj potrebne su tri pobede, tri velike stvari da uradimo kako bismo ostvarili cilj“.

Alimpijević je pozvao navijače da u istom broju dođu u halu kada počne finalna serija.
“Podsećam sve da nam ovakva podrška mnogo znači i svaki put kada imamo ovakvu podršku iz nas izvlači mnogo veću želju, energiju. Potrebni su nam navijači u finalu, da što bolje dočekamo utakmice pred nama. Pionir nas je mnogo nosio danas, a mi smo znali da budemo sami sebi neprijatelji ponekad. Ali, kada imamo ovakvu energiju iza sebe, mi nemamo čega da se plašimo“.

Zvezda je protiv Reala u Evroligi pre nekoliko dana pokazala da ima pravi karakter.
“U početku sezone mnogo je toga bilo da bi se svima, mlađima i strancima i svima objasnilo šta je Crvena zvezda i koliki pritisak igranje u ovom klubu nosi. Svi koji kažu da protiv nas nemaju šta da traže, da su svoje ciljeve ostvarili, da nemaju pritisak... Oni žele da pobede Crvenu zvezdu, ali smo mi pokazali snagu. Svi ovi mali heroji, svi oni koji su utkali sebe u ove pobede su pobednici. Zadovoljan sam kako dočekujemo finalnu seriju“.

Potencijalno ćete odigrati četiri utakmice sledeće nedelje?
“Imali smo u dosadašnjem toku sezone preko 57 letova, bližimo se brojki od 60 i kusur utakmica. Svi znamo primarni cilj, a sve ovo što se dešava za nas postaje rutina“.

Alimpijević nije želeo previše da priča o pojedinačnom učinku igrača, a imao je zanimljiv odgovor na pitanje kako komentariše partiju Ognjena Dobrić?
“Lazić? Ovo mu je najbolja utakmica otkako sam ja u Zvezdi. Nisam odavno video da tako dobro i energično ulazi u svaki duel, da je tako jako sačuvao Nidama. Bio je pravi kapiten, bio je naš vođa na terenu i stvarno me je oduševio. Bio je stvarno na visokom nivou i imao je stvarno odlično izdanje iza sebe“.

Strateg Zvezde na kraju je dodao da centar Pero Antić neće biti spreman za poslednji evroligaški okršaj ove sezone sa moskovskim CSKA.
“Za Budućnost - videćemo. Čizma je prisutna, ima dobru distorziju zgloba, čizma smanjuje opterećenje na zglob“.

Foto: MN Press


tagovi

Dušan AlimpijevićOgnjen DobrićBranko LazićPero Antić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara