""
""

Alkmarov uzlet i treća pobeda u nizu! Raketa iz Irana probušila Iglse... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.17. | 22:20

AZ lako savladao Go Ahed Igls sa 3:1

Nastavak Eredivizije posle kratke zimske pauze obeležio je AZ Alkmar, koji je slavio na gostovanju Go Ahed Iglsima i zakucao ih za dno - 3:1.

Izabrane vesti

Alkmaru je ovo treća uzastopna pobeda u svim takmičenjima, dok je rastureni domaćin ubeležio čak peti neuspeh u poslednjih šest utakmica, odnosno deveti u prethodnih jedanaest susreta na svim meridijanima.

Posle dosadnog prvog dela utakmice usledio je period sa kišom golova. Ali, prevagu je imao AZ. A heroj gostiju - 23-godišnji vezista Alireza Jahanbakš! Strelac dva gola i asistent kod prvog.

Sve je počelo u 69. minut, kada je Veghorst iskoristio dobru asistenciju Jahanbakša i sproveo loptu na pravo mesto. Tek u 85. minutu pao je i drugi gol, a strelac je bio momak iz Irana. I vredelo je čekanja, pošto je pogodak bio spektakularan! Bomba sa gotovo 25 metara!

Domaćin je uspeo da stigne do gola utehe preko Anto​nije sa penala u samom finišu, da bi u trećem minutu nadoknade Jahanbakš kompletirao savršenu utakmicu golom koji je definitivno rešio sve dileme.

AZ je tako došao na prag treće pozicije, koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, sa samo tri boda zaostatka u odnosu na PSV. Ali i utakmicu više. 

EREDIVIZIJA, 18. KOLO

Petak:

Go Ahed Igls - AZ Alkmar 1:3 (0:0)
/Antonio 89 penal - Veghorst 69, Jahanbakš 85, 90+3 penal/

Subota:

18.30: Herenven - ADO Den Hag
19.45: Herakles - Groningen
19.45: PSV - Ekscelsior
20.45: Sparta - Utreht

Nedelja:

12.30: Roda - Fajenord
14.30: Cvole - Ajaks
14.30: Vitese - Tvente
16.45: Viljem II - NEC 

(FOTO: Action Images)


tagovi

AZ AlkmarEredivizijaEvropaGo Ahed IglsHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara