REZZIME DANA (nedelja): Rijeka i Aris šokirali

Vreme čitanja: 5min | ned. 28.04.24. | 23:25

Pročitajte ko vam je doneo novac 28. aprila, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

ATALANTA – EMPOLI (tip 1, kvota 1,47) – rezultat 2:0

Atalanta je rutinski odradila posao u Bergamu protiv Empolija (2:0), pa se sastav Đan Pjera Gasperinija nalazi na samo dva boda udaljenosti, ali uz utakmicu više, dok je Lacio ima četiri boda manje. Napoli je ostao na razočaravajućoj osmoj poziciji, sa pet bodova manje od Lacija i pozicije koja garantije plasman u Ligu konferencije. Boginja provincije je povela golom Marija Pašalića u 42. minutu iz jedanaesterca, dok je konačan rezultat posle kontranapada u 51. minutu postavio Ademola Lukman.

NOTINGEM FOREST – MANČESTER SITI (tip 2, kvota 1,27) – rezultat 0:2

Šampion Engleske je na gostovanju Notingem Forestu u 35. kolu Premijer lige, iako značajno oslabljen neigranjem Fila Fodena i Rubena Dijasa i pride sa Erlingom Halandom na klupi, ostvario novu, petu uzastopnu pobedu, znatno teže ostvarenu od svake prethodne u nizu - 2:0 (1:0). Teško da su se i najveći optimisti među navijačima Arsenala nadali usluzi od tima koji se grčevito bori za opstanak, mada su vrlo lako mogli da ga dočekaju samo da je Nuno Espirito Santo u špicu napada imao na raspolaganju centarfora sposobnog da zicer pretvori u gol. Na njegovu, ali i žalost pristalica lidera šampionata, imao je - Krisa Vuda.

Opširnije OVDE.

TOTENHEM – ARSENAL (tip 2, kvota 1,85) – rezultat 2:3

Tri prepreke i jedan kiks Mančester Sitija. Toliko Arsenal deli od titule prvaka Engleske na koju čeka pune dve decenije. I deluje da se izazova nije uplašio, kakav je slučaj bio prošle godine u ovo vreme. Tada je tim Mikel Artete ostao u prašini koju su za sobom podigli Građani, ali dvanaest meseci kasnije uzdignute glave korača ka cilju. I na putu do istog ruši sve pred sobom. Ni najveći neprijatelji, najmotivisaniji u nameri da ga sapletu, ne mogu mu ništa. Pre pet dana 'petardirao' je Čelsi, ove nedelje u derbiju 35. kola u gostima tukao i Totehnem, još jednog gradskog rivala (3:2) pa na tri runde do kraja uz dve odigrane utakmice više ima četiri boda prednosti u odnosu na Mančester Siti.

Opširnije OVDE.

FJORENTINA – SASUOLO (tip 1, kvota 1,65) – rezultat 5:1

Kao da su fudbalerima Fjorentine pali tegovi sa nogu nakon što su se plasirali u polufinale Lige konferencije pa tek sada, posle skoro pet meseci, ponovo pobeđuju u serijama u prvenstvu. Doduše, pogledao ih je i raspored. U prošlom kolu rutinirali su prežaljenu Salernitanu, večeras na svom Artemio Frankiju'petardirali' Sasuolo u poslednjem meču nedeljnog programa 34. runde - 5:1 (1:0). Da bodove spasa neće pronaći u Firenci u Sasuolu su mogli da naslute još u 17. minutu kada je Rikardo Sotil prelepim udarcem sa ivice kaznenog prostora doneo domaćinu prednost, a postalo je jasno početkom drugog dela kada je je Martinez Kvarta duplirao...

Opširnije OVDE.

INTER – TORINO (tip 1, kvota 1,58) – rezultat 2:0

Torino je došao s idejom da pokvari šampionsku žurku na Đuzepe Meaci, motiv su mu bili bodovi što bi ga značajno približili izlasku u Evropu posle pet godina, ali ispostavilo se da se četa Ivana Jurića ništa nije pitala. Pogotovo ne nakon što je Adrijen Tameze u 49. minutu zaradio isključenje. Na kraju sigurnih, rutinskih 2:0 za Inter, uz dva pogotka Hakana Čalhanoglua.

Opširnije OVDE.

KLUŽ – SEPSI (tip 1, kvota 1,63) – rezultat 2:1

Izgubio je Kluž trku za titulu, ali plasman u Kvalifikacije za Ligu konferencije ne želi da prepusti Farulu. A, danas je ostvario važnu pobedu zahvaljujući kojoj je preskočio tim iz Konstance na tabeli. Sepsi je pružio odličan otpor, uspeo da se vrati posle rano primljenog gola, ali su se dva igrača manje ispostavila kao nepremostiva prepreka za goste. Opet, odolevali su dugo, sve do duboke nadoknade, kada je Muhar, strelac prvog gola domaćeg tima, ponovo zatresao mrežu za veliko slavlje u Klužu.

KOPENHAGEN – ORHUS (tip 1, kvota 1,38) – rezultat 3:2

Sat vremena ničega, a onda spektakl! Dosađivali su se prisutni na stadionu Parken dve trećine utakmice, dok rezervista Oskarson samo šest minuta po ulasku u igru nije načeo rivala. I time najavio vrlo sadržajnih pola sata fudbala. Orhus je već u 67. minutu izjednačio i dugo se činilo da će tim rezultatom meč biti završen. Ipak, mladi Oskarson očigledno je bio vrlo raspoložen pa je sa još dva pogotka u završnici meča doneo pobedu drugoplasiranom Kopenhagenu. Gosti su samo minut posle trećeg primljenog gola uspeli da prepolove zaostatak, ali ne i da spreče slavlje na Parkenu.

PRECRTANO

BOLONJA – UDINEZE (tip 1, kvota 1,63) – rezultat 1:1

Kada kola krenu nizbrdo, kada ne verujete u svoje sposobnosti čak ni onda kada vam se sve ponudi na tacni, onda vam nema spasa. U takvoj situaciji se nalazi Udineze, koji je danas u Bolonji propustio priliku da dođe do velikog trijumfa i kapitalnih bodova u borbi za opstanak, iako je imao prednost i igrača više od 64. minuta utakmice - 1:1 (1:0).

Opširnije OVDE.

PANATINAIKOS – ARIS (tip 1, kvota 1,30) – rezultat 0:1

AEK ga je deklasirao i očigledno je bolan poraz od rivala u šampionskoj trci ostavio ozbiljan trag na ekipu Panatinaikosa, pa je ove nedelje doživela još jedan težak udarac od Arisa. Petoplasirani tim plej-ofa, kojni nema nikakve ambicije u finišu sezone slavio je minimalnim rezultatom na stadionu Apostolos Nikolaidis i tako domaćinu pokvario planove. Strelac jedinog gola bio je Zamora u drugom minutu meča. Bio je to jedini udarac gostujuće ekipe u okvir protivničkog gola, ali sasvim dovoljan za tri boda u Atini...

LOKOMOTIVA – RIJEKA (tip 2, kvota 1,55) – rezultat 3:1

Ako je neko zadužen za saplitanje klubova iz vrha tabele hrvatskog fudbala, onda je to Lokomotiva iz Zagreba. Kaznena ekspedicija iz Kranjčevićeve ulice do večeras nije uzela meru samo Rijeci, ali je i to promenjeno. Sastav Silvija Čabraje savladao je ekipu Željka Sopića na svom terenu i tako omogućio Dinamu da na Rujevicu naredne nedelje dođe kao lider, sa bodom prednosti u odnosu na domaćina - 3:1 (2:0).

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara