"Niklas Bendtner"
"Niklas Bendtner"

Alofs objasnio zašto je Lord najuren iz Volfzburga

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.16. | 19:26

"Izazvao je incidente u timu i morali smo da preuzmemo konkretan potez”, objasnio je sportski direktor Vukova rastanak sa Niklasom Bendtnerom

Niklas Bendtner

Sportski direktor Volfzburga Klaus Alofs tvrdi da ovaj klub nije imao drugog izbora nego da najuri Niklasa Bentnera, uz tvrdnju da je Danac sa svojim nepristojnim ponašanjem postao pravo zlo u svlačionici Vukova.

Izabrane vesti

Popularnom Lordu je pre nekoliko dana uručen otkaz i predočeno da više nije potreban prvom timu, a sve nakon serije incidenata, kao što su bila kašnjenja na treninge jer se uspavao. 

Zanimljivo, Bendtnerov sagrač Maks Kruze je nešto ranije izbegao sličnu kaznu, prošao je samo sa novčanom globom, ali Alofs tvrdi da je situacija sa Dancem drugačija, jer je on, za razliku od Nemca, loše uticao na atmosferu u timu.
“Nemam šta da pričam o Bendtneru. Njegova situacija je drugačija od Kruzeove. Maks je samo zaglavio u gradu kasno, pa smo smatrali da to nije bio ozbiljan prekršaj. Ono što se dogodilo sa Niklasom je druga priča. Izazvao je konkretne incidente, koje neću da otkrijem, ali videli smo ga kao pravo zlo za ovaj klub i morali smo da preuzmemo konkretan potez”, izjavio je Alofs za nemačke medije.

PRELAZZI: Sve je to samo rokenrol

Prvi operativac Vukova je ponovio ono što je rekao i u slučaju Kruzea.
“Igrači moraju da shavate da su važan deo javnog života i da moraju da se ponašaju u skladu sa pravilima. Znamo svi da igrači i oni koji se bave biznisom dobro prolaze u životu, da zarađuju solidno, ali zato moraju da se ponašaju pristojno. Ne očekujem od naših igrača da budu cvećke. Mladi su momci, prave greške, ali ako već predstavljaju klub u izvesnoj meri, onda moraju da vode računa i o njegovom imidžu. Zato preuzimomo ovakve korake kao sa Bendtnerom, da budemo sigurni da nam se neće dešavati problemi”, zaključio je Alofs.

Podsetimo, Bendtner je stigao u Volfzburg kao slobodan igrač 2014, nakon razlaza sa Arsenalom, ali nije ispunio očekivanja publike i javnosti.

Uglavnom je grejao klupu tokom protekle dve sezone, a ove godine nije zabeležio nastup od 6. februara. Sa Vukovima je imao ugovor do leta 2017. ali će sigurno napustiti Nemačku narednih dana.

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

VolfzburgNiklas BendtnerNemackaKlaus Alofs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara